Juli 2011

31. desemberGleder meg til å fylle disse mappene.

I kveld skal jeg på sleepover hos ei venninne, det blir sikkert veldig hyggelig! Men hadde sikkert vært hakket råere å få dratt inn til Chicago i kveld å få sett litt fyrverkeri. Pytt, pytt!

video: thanksgiving + black friday

Ikkeee fornøyd, men får være bra nok. iMovie klikka litt og jeg klikka litt også gadd vi ikke mer. MEN her er klipp fra thanksgiving og black friday. Har materiale til å sette sammen en julefilm også, men spørs om jeg har tid til det/tar meg tid til det.

 

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat. lolz.

 

Amerikansk jul

22. desember:

Var på sweater party og vi spilte white elephant (finn noe du ikke vil ha lenger å gi vekk)Elizabeth hadde printet ut sykt mange bilder av en som heter Dom (som også kom) og klistret over alt


haha, julestjerna. Jeg har nesten alltid med en plate norsk sjokolade når vi samles alle. Det er populært.

Vi spilte white elephant og jeg endte opp med dette:
"Anna, you just got a piece of American history right there!"

Lillejulaften:

Bakte julekaker hele dagen. Halvparten norske oppskrifter.

Og Lucy kom hjem fra operasjon.

Og Annika kom på besøk. Vi og Megan så Grevinnen og Hovmesteren på YouTube!

Julaften

Lagde risengrøt til frokost med mandel. Fikk julegris-marispan i julekalenderen den dagen, så det var perfekt! Megan fikk mandel og gris. Klokka 11 skypet jeg med bestemor, tante, onkel og søskenbarn. Bestemor spillte glade jul på piano og de andre sang med! Jeg åpnet gaven jeg fikk fra bestemor og hun synes ikke den var bra nok, haha ♥ (mamma som kjøpte for henne) Typisk bestemor. Bra jeg er strålende fornøyd da, vertfall! Ønsket meg ting fra Napapijri.Så var det vasking av hus som sto for tur. Jeg vasket vinduer og oppdaget at det er søren meg vårtemperatur ute! Alle er sjokkert over været her i år, pleier å snø masse, men i år har det snødd kanskje 2 ganger og snøen forsvinner med en gang :( vil ha snø.

Senere skypet jeg med mor og far og søstrene mine i over 2 timer.


De åpnet pakkene mine, mens jeg ventet med mine til julemorgen. 

Så hadde vi middagsgjester av bla. en sjarmerende baby også spiste vi pork roast. 


Plutselig var klokka 9.30 og jeg ville se på TV

I den nye lua mi.

Etter det dro vi til en Luthersk kirke som faren til Annika er prest i.

1. Juledag.

Våkner klokka 9 AM av at Megan hopper i senga mi og roper at det er jul.


Og hun tar en million bilder og prøver alt hun kan å være irriterende. Mission accomplished.Vi åpner pakker og jeg hadde faktisk mest av alle.... ! Hadde ikke forventet å få noen gaver i år omtrent! Tusen hjertelig takk for alle gavene! Setter så utrolig pris på det :)

Neste stopp var familiebesøk.


Her har jeg på meg genseren som jeg fikk av søstra mi, iskreem.blogg.no, til jul! Hun har strikka helt sjæl! Har shorts under, altså. Elsker den!

På familiebesøk ble det kalkun og åh. masse god mat og dessert. Veldig koslig! 
Så ble det pakkeutdeling og jeg satte meg litt i bakgrunnen, men vips så kom lille søskenbarnet til Megan og leverte hele tre pakker til meg! Ble så sykt overrasket og glad! Fra de eldre søskenbarna fikk jeg høre både "You're welcome in this family, Anna" og "Thank you, Anna Deppen" den kvelden. Følte meg veldig inkludert :)

Av Uncle Bob og Aunt Peg (som jeg digger, åh de er så morsomme) fikk jeg den beste gaven av alle:


Fineste julepynten i hele verden tror jeg. Skal ha den på juletreet mitt i alle år og tenke tilbake på mitt år her borte som Anna Deppen, hehe.. Fikk også et gavekort på Target, da. haha.

Så fikk jeg bla dette, da:


T-skjorte fra Ed, pysjbukse med katter på (haha, veldig mye fokus på om man er kattemenneske eller hundemenneske her) fra hele familien tror jeg og disse fantastiske tøflene som jeg har disset på bloggen før av grandma! Haha. Skal IKKE bruke dem på skolen, da. Har brukt dem inne hver dag siden jeg fikk dem og de er sykt godeeee. I boksen ved siden av der ser dere blant annet Tigergutt #2 som skal erstatte katten min hjemme, haha. Mye norsk sjokolade og en reise-toalettmappe som jeg skal ha med til florida med masse praktisk oppi. Fikk veldig mye fint!

Fikk også bla. selveste ÅRBOKA i julekalenderen den dagen!


Megan syns alle i Norge ser hipster ut og at alle vennene mine er SÅ fine :) "I know, right?" sier jeg da. Fikk også et mag-blad og ferrero rocher. SÅ GLAD I DERE.Christmas Eve 2011Har hatt en kjempefin jul med få tårer, og føler jeg henger sykt etter med blogginga. Det skjer så mye og jeg vil dokumentere alt så jeg ikke glemmer det, men det blir litt vanskelig plutselig.

I morgen skal jeg til Chicago med gamle vfam. på art institute. Det skal visst være fabolous!

 

PS: Ikke send mer melkesjokolade, jeg tror jeg har nok for resten av oppholdet. ♥

christmas in chicago

Skal prøve å sette sammen min egen lille julefilm i løpet av juleferien!

I morgen (/i dag for dere) skal jeg opp å lage julegrøt til julefrokost med julemandel og julepresang til julevinneren. Så skal jeg skype med min kjære, kjære bestemor (og tante Linda og co, da) når klokka slår elleve. Etter det består dagen av.... vasking..! Før jeg en eller annen gang skyper mor og far og søstrene mine. Så skal vi ha middagselskap og jeg vet faktisk ikke hva vi skal spise. Etter det skal vi kanskje i kirken.. tror det er fordi jeg sa vi pleier å dra til kirken på julaften, haha. De drar vanligvis ikke til kirken på grunn av litt for mange pedofili-saker i distriktet...(men vi drar til en annen kirke! Det er jo en milliard forskjellige kirker over alt her.)Anna og meg. Bilde fra gjett-hvilken-event, haha. SE så langt håret mitt begynner å bli! Liker'e.

Akkurat nå sitter jeg og Megan foran hver vår mac og spiser julemenn (som jeg fikk i adventkalenderen min <3 har også bakt julemenn/kakemenn i dag! Great success!) med smør og brunost! Det er faktisk en fantastisk kombo :) Megan elsker julemenn og vil jeg skal sende henne neste jul, haha. Har også laget pepperkakedeig, mammas snickerskake og amerikanske kaker som ikke kan måle seg med mine.

GOD JUL, ALLE ♥ akkurat nå tenker jeg bare hvor heldig jeg er som får muligheten til å oppleve en amerikansk jul, og hvor godt det skal bli å feire skikkelig jul neste år, og mange år fremover :) Kanskje er jeg heldig å få oppleve jul i utlandet igjen.

lillejulaften


Dagens gave i julekalenderen:

mmmmmm!I går var jeg på ugly christmas sweater party. Dro til Goodwill for å finne en men fant ut at jeg heller kunne lage min egen! Hahah. Julestrømpa var perfekt lomme for mobilen min!

tut tut

HEi! okay, jeg har enda å fortelle om helgen min, men måå bare fortelle om i dag. Hadde nemlig en ganske sugen dag. I går var jeg i juleselskap med "familien" og det ble vanskelig å la være å tenke på dere hjemme da. Begge søstrene mine har akkurat kommet hjem til jul, og da er det jo bare jeg som mangler plutselig. Cindi merket at jeg ikke var helt meg selv, og vi snakket litt sammen og jeg fikk en god klem før jeg la meg. Skoledagen i dag gikk tankene til de samme tingene og det var vanskelig å bare skyve det unna. Hele skoledagen var egentlig bare dritt. Så kommer jeg hjem, går opp på rommet mitt og ser dette:Med sin stramme schedule har Cindi dratt og kjløpt julepynt og JULEGARDINER(skypet med mams og paps i går, og når cindi spurte om de hadde alt klart til jul svarte jeg, "Ja, de har oppe julegardinene og all ting". Det er ikke vanlig med julegardiner her! How does the christmas curtains look like?" spurte Cindi. "Uhm.. red?" svarte jeg. And there you go) Hun har sydd på julekulene og alt selv. Bokstavene har hun kjøpt og spraypainted. Sykt sjarmerende at hun har skrevet Jul feil, haha. Ble helt satt ut og begynte å tute litt. Så gikk jeg ned på stua, og der lå en stor PAKKE! Fra Norge, til meg. Avsender: Victoria, sto det. Jeg ble sykt excited og sprang opp på rommet med pakken, åpnet den og ut rullet det en masse gaver. Og jeg hylgrein, haha, huff. Klassen min har laga julekalender til meg! Den blei litt sein, så jeg hadde masse catching up to do.Det kom så sykt uventet, og det betyr så helt vilt utrolig mye. Sykt, vilt og utrolig, altså. Fins det mektigere ord? Tusen, tusen takk!! Og den kom på en dag jeg trengte det som mest. Gleder meg til i morgen allerede! Vet ikke helt om jeg skal åpne om morgenen eller etter skolen.. hardt liv. Se på det kortet, da! Det er mats som står for, han er helt syk! DU ER HELT SYK. http://skrats.deviantart.com/ og nå blir du KJENDIS. tulla. sry, har bare 30-50 lesere på bloggen. Skulle trodd det var mer, sant. Dette er jo utrolig interessant.

bloglovinbloglovinbloglovin

og bare 18 følgere på bloglovin'. (ok, nå kommer alle til å unfollowe fordi jeg sier det her, ikke gjør det a, plis, jeg bare tuller) TULLA syns det er ganske kjekt at noen leser i det hele tatt (men mye vil ha mer)(tulla igjen)(..)

 

Denne dagen endte ganske fantastisk, after all :) 

Everybody thought they could make it on their own, but I've seen them turn into stone

Susanne Sundfør - Turkish Delight (taken from the Album ?The Brothel") by 247QM

Repeat. (Sprer Susanne Sundfør utover USA's landemarker, hittil har hun 2 stk nye superfans) Her kommer noen bilder fra talentshowet som var.. Sykt bra show, men bildene mine var det verre med. Er ikke helt pro på manuel, og det var så mye forskjellig lys, så det ble litt skuff. De skal likevel bruke noen av dem da, fikk jeg vite i dag. Da ble jeg glad.haha ja dette er brukbart.


Mye tull med bomb squad igjen daa, haha.


Gutten her vant hele greia.

Var ganske vill stemning i salen altså.
Star Wars musikalAlle bildene jeg tok av megan ble dårlige... men der ser dere bildene mine i bakgrunnen daa
Megan kom på andreplass:)))))
confession

Noen julesanger får meg til å gråte.

.. men bare i år.

Jeg gråter egentlig aldri og har det egentlig fint.

FLORIDADa er det bestilt flybilletter til Florida (nærmere bestemt, Tampa) i februar ♥  Jeg skal besøke familien min som bor der omtrent halve året. Åh, det skal bli godt å rømme vekk fra kulden i Chicago i noen dager, tenker jeg! Jeg er så sinnsykt heldig at jeg nesten får dårlig samvittighet.

Nå skal jeg fortsette å se på Nissene over skog og hei på TvNorge webtv. (Tusen, tusen takk Valérie!!!!)

13.des.2011

glis.Wonderchild (BRBSM EP mix) by Mandalla

Ikke akkurat julemusikk... men har helt dilla på denne sangen som jeg ikke får lasta ned!! æghj. Noen venner av meg (de som spiller i per lønning) kjenner han som lager dette. Kult kult! 

10. og 11. desember

AH, er så mye gøy som skjer nå! Føler jeg henger litt etter her, men da er det jo flott at Megan dokumenterer


lol. 

Se her da:mimimimimi. (Jaaa mamma pakket med pakken din Serine :D:D:D:D og alle andres, wiowiowio)

På lørdag var jeg på "black light dance" på skolen (neongreie, sånn hvis du har på hvitt eller neon så lyser du i mørket). Nølte litt med om jeg skulle dra, for mange av vennene mine kunne ikke... men så endte jeg opp med å dra likevel da. I begynnelsen var det litt kleint for det var så sykt få, men så plutselig rocka vi dansegulvet da. Hahaha, hadde det faktisk sykt artig, bedre enn homecoming til og med. Etterpå bar det rett på sleepover hos Elizabeth og det var kooselig. Megan kom og henta meg i dagtidlig også dro vi til kjøpesenteret for å shoppe litt (kjøpte faktisk alt annet en hva som sto på lista mi.. som vanlig) og ta bilde med julenissen! hahahaha.


Jepp.. så etterpå overrasket Megan meg med å  dra til "winter wonderland"! Vi kjørte gjennom en park med lysshow og det var så fint så fint. helt på enden havnet vi til "nordpolen" og nissens verksted og der så vi et skilt!!!!


Kjemperart! Det var skilt med alle de store byene i verden også kommer OSLO!! Ikke Stockholm, ikke Køben.. haha, blir helt gira av sånne ting.

nei, jeg trokke på snøen.


bon iver konsert

På fredag dro jeg endelig på Bon Iver-konsert med Cassie, Sean, Cameron og Emily! Fantastisk, fantastisk, fantastisk, fantastisk.

De spilte bl.a. denne, og alle sammen var med og sang "What might have been lost" sterkere og sterkere og sterkere. Åh.

Så sa de takk og farvel UTEN og spille Skinny Love! Men så kom de tilbake og spilte den likevel. Da var alt komplett.

pakkepakkepakke

Ironisk atte jeg skulle til å begynne å skrive et innlegg om at jeg fikk pakke i posten her en dag, også ringer det på døren og jeg lurer på om jeg skal gidde å gå og åpne også ender jeg opp med å gjøre det og i det jeg kommer ned er personen på vei å snu og gå inn i bilen igjen også ser jeg at det er en postbil også åpner jeg døren og mannen snur seg og han har verdens største pakke i hendene. Til MEG. LYKEKEKKEKEEE.
Pakkene jeg fikk på Torsdag, fra Tante Sigrid og Tante Ragnhild  og co. Dere aner ikke, å vite at noen har tatt seg bryet med å sende pakke helt til USA, til meg, gjør meg så rørt. Å se den pakken ligge utenfor døra og vite at den har noen jeg er glad i pakket inn hjemme i Norge og sendt den avgårde på en lang reise også dukker den opp på døra mi med sjarmerende rift og småskader etter å ha blitt kastet rundt.Hallelujah! Det blir visst jul i år også :)


megan og cindiHehe, ja, har ikke beskjært det siste bildet der, men på den ferdige innleveringa satte jeg sammen alle tre bildene i ett med annen bakgrunn! Og det bildet befinner seg på skolen. Uansett! Her er alstå vertsmor og vertssøster, er ikke det freaky?
 

digital photo

Her får dere en smakebit på hva jeg har gjort på i Digital Photo-klassen min from the very beginning til nå.

Første prosjekt:
.. gjorde jeg en passe dårlig jobb på.

Prosjekt nr 2:


Her prøvde jeg meg på balanse...

Kontrast

Movement (før jeg skjønte at movement handler om å la øynene se over hele bildet, ikke ta bilde av noe som beveger seg.. heh)

Nr 3. handlet om dominanse
Nr. 4: Abstrakt


Skittentøyskurv

Hanken på drikkeflaska mi.

Trappetroll

Bil

vet ærligtalt ikke.

Prosjekt 5: Static and dynamic

Dynamisk:


Statisk:
Prosjekt 6: Surrealisme


Mange i klassen min trodde faktisk at "bildet" jeg har hengt på veggen skulle være enda et vindu? EEHNEIdeteretbilde!!! Hva var det første du tenkte? Følte selv at det var ganske åpenbart at det skulle forestille et bilde, men ok.

Prosjektet vi nettopp avsluttet har vært sykt artig og interessant å jobbe med. Tok bilder av Megan og Cindi så må nesten spørre dem før jeg kan legge ut.. :-)  

Skal jeg legge ut mer av kunstprosjektene mine her, eller hva tenker dere? Har blitt litt høy på pæra nå, skjønner dere. Megan skal synge på skolens talentshow i morgen (en sang hun har laget heelt selv), sangen handler om senior year og hvor rart det skal bli å dra herfra. Men til det viktigste: Jeg har tatt bilder rundt om skolen og i Lake Zurich generelt, som skal vises på video mens hun synger. Blir råbra, faktisk. I går var det rehersal og selveste rektor kommer bort til henne og spør om hun kan få bruke filmen (og sangen, da) til å vise på freshman orientation neste år (og sikkert flere år fremover). Er ikke det kult? Føler dermed at jeg setter fra meg litt spor her.. :-) Men ikke nok med det! Nå nettopp spurte ei venninne om jeg ville ta bilde for newspaper på talentshowet i morgen. For en ære! Skjønner dere at jeg er litt kåkki nå?

Its beginning to look a lot like christmas

Trodde ikke jeg skulle klare å komme i julestemning her borte i Amerika, men JAMMEN det.. Mangler bare snøø. Åå, kan ikke den komme snart..
Trodde jeg skulle være foruten julekalender i år, men 1. desember kom Cindi bærende på hele to stykker! En til meg, og en til Megan. Det er faktisk ikke så vanlig med julekalender her borte.

dagbokji. Er ikke den søt? 

Ingen jul uten:

Har lurt meg til å se grevinnen og hovmesteren et par ganger allerede også. Også hører jeg på sølvguttene hele tiden... haha.


Koser meg sånn!! Har spist opp all sjokoladen jeg kjøpte på Christkindlmarked allerede.. men har ikke prøvd julebrusen enda! Kanskje i kveld..:) Alle helger fram til jul er så godt som fullbooket også, mye å glede seg til. Denne helgen besto av spontant kinobesøk med Megan på fredag. Vi så Immortals, vil gi den ok+. Ikke helt min type film, men var verdt å se, da! Uff, artig kveld. Vi lo og lo og lo i det vi holdt på å bli blåst vekk av vinden på vei tilbake til bilen som vi hadde parkert alt for langt unna. 

Lørdag babysat vi en nabobaby da nabolaget hadde christmas party. Foreldrene var bare så klassisk amerikansk ungt par, skikkelig søte. Hun var kindergarden-lærer og han var brannmann. Barnet hadde de lagt i sengen før vi kom, så det var jo midt i blinken for min del. De hadde derimot en bitteliten tv på kjøkkenbordet med film av babyen. Bildet skurret og det minte meg egentlig bare om en skrekkfilm, så freaka litt ut for å si det sånn. Men ellers var det ganske koslig, altså!

Søndag våkna jeg til pannekaker til frokost! Så dro familien på julekonsert med klassisk musikk. Ikke så veldig julete, men veldig fint fordi.

desember!

hejjjjj. 

I går (torsdag) var jeg på et minitalentshow skolen arrangerer i forbindelse med charity bash (to uker der skolen fokuserer på å gi penger til et godt formål ved å arrangere en masse ting. Årets charity bash er for Crohn's and Colitis, google det) sammen med søte Caroline. Hun er i sånn.. nesten alle kunstklassene mine + PE. Det var koselig, mer som en intimkonsert, nesten. Mye bra, mye dårlig. Mest sang, men noen få dramainnslag. Var jo 1. desember i går, og i det vi gikk ut fra skolen traff den første snøen trynet mitt. Skikkelig magisk øyeblikk! Ah, nå som vi er på tema; en gutt i kunsthistorie klassen min spiller i et tomannsband som deltok i går. De kaller seg Per Lønning etter en norsk forsker (edit: biskop/politiker) eller noe sånt som var nevnt i en film de hadde sett i biologi. Synes det er sykt artig! En av sangene deres heter til og med  "The king of Norway", haha. Sååå de tuller mye med Norge og har "lært" seg små norske "fraser". OK, så viss en liker litt disturbing elektromusikk:

(spol til 0.30 og viss du er sykt utålmodig: 4.00) Gangstaz by PerLonning

Don't Blink by PerLonning

Factory On The Beach (Beach Factory) by PerLonning

Faller i smak hos meg vertfall :)

Okay, lol, i dag.. i dag skulle jeg på fieldtrip til Christkindelmarked i Chicago med tyskklassen istede for skole. Presterte å våkne 2 minutt før Michael og Brian sto utenfor huset mitt for å plukke meg opp. Og de var allerede sånn 20 minutter forsein. Så det var bare å rulle ut av senga, pakke seg inn i klær og gå. FIkk ikke engang TISSA fordi jeg prioriterte å pusse tenner! Flott start på dagen.. Men det ble fort bedre da vi etterhvert (michael kjører seg bort hver gang jeg har sittet på med han, eier ikke retningssans) kom oss til White Alps for å spise frokost. Amerikanske Pannekakæ. mmmm. Såå ca klokka ni møtte vi de andre på togstasjonen og dro nedover til by'n min.

Ble skikkkkkkelig glad når jeg var på Christkindelmarked, sist gang var det så mye folk at det var umulig å se hva de solgte osv. Men nååå fikk jeg kjøpt inn litt tysk sjokolade og se på alle de fine håndlaga tinga de hadde der. Hoppet i ekstase da jeg så bueno og happy hippo!


Tysk julebrus!! har ikke smakt enda, men må jo prøves. Forklarte alle hele den greia med julebrus i Norge. ps. er ikke så veldig glad i kinderegg men vil ha leke.

Ogsååååå når jeg kom hjem i dag lå det en PAKKE TIL MEG PÅ KJØKKENET! :DDDD:D:D:D:D
Fra Tante Sølvi. Om du skulle lese dette: TUSEN TUSEN TAKK! (viss ikke, viderefør beskjeden pappa). Hadde ikke forventet å få noe fra noen som helst i år (bortsett fra mami og papi og søstrene mine daaa) så dette kom helt overraskende på meg og jeg ble så glad så glad. Følelsen av å få pakke eller brev i posten er bare helt ubeskrivelig, haha. Gleder meg til juuuul, faktisk. Tror det skal bli koselig, og jeg skal innføre en masse tradisjoner her (mandel i grøten osv)! De har nemlig omtrent ingen tradisjoner i det heletatt. De er bare verdensmestere på å dekorere.

Også gleder jeg meg til SKIKKELIG jul neste år, da. :)

 

Anna Regine i Chicago 11/12

18, Ålesund

På HIgh School i Illinois skoleåret 11/12.

bloglovin free counters

Kategorier

Arkiv

hits