Juli 2011

video av en av skolens sanggrupper + stem dem videre i konkurranse

Noen av vennene mine her er med i en sanggruppe kalt Bare Voices, og viss du går inn på denne linken her:

http://deerparktowncenter.2011sing.com/sing-contest/4

logger inn via Facebook-brukeren din og stemmer på dem kan du hjelpe dem å vinne en sangkonkurranse! Hvis de går videre til neste runde og vinner der går 20 000 dollar til "the Michael Lynch foundation" og noen av barna som mistet foreldrene sine under 9/11 vil få stipend så de kan få gå på skole! En god sak som mange av vennene mine her brenner for.

Tar deg ti sekunder! (og tre minutter om du vil se videoen)

Får Glee-vibber, haha!

om jeg anbefaler explorius og hvorfor

Fikk et spørsmål om nettopp dette, så here you go:

Først av alt, da jeg bestemte meg for å dra på utveksling søkte jeg både hos Explorius og EF. Grunnen til at jeg endte opp med Explorius var rett og slett fordi de var raskest på tilbakemelding.

Siden jeg ellers enn det ikke har erfaring med andre organisasjoner, og dermed ikke kan sammenligne blir det litt vanskelig. I det store og hele mener jeg og de fleste tidligere studenter jeg har snakket med at det ikke har så mye å si hvem du reiser med! Det finnes skrekkhistorier hos alle.. de burde kanskje lage en statistikk på hvor mange som er fornøyd med sin første vertsfamiliene for å finne ut hvem som er "best" sånn sett.

Jeg kan vertfall si at jeg synes jeg har fått gode svar på ting jeg har lurt på og fått god oppfølging hele veien før avreise.

Det som er greit å vite om Explorius før du søker hos dem er at de bare eksisterer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dermed får du en annen organisasjon i USA. Jeg endte opp med CCI og er hvertfall skikkelig fornøyd med dem! Trives hos vertsfamilien og områderep'en er super. Andre har andre organisasjoner, som ISE, ASSE, ICES osv.. ikke alle er like fornøyde har jeg hørt. Man kan ikke velge sin amerikanske organisasjon, det er tilfeldig. Så om du f.eks. mistrives hos vfamilien er det den amerikanske organisasjonen du må kontakte først, ikke Explorius. Jeg har ikke hatt noe kontakt med Explorius siden New York. 

Ja, så man kan være heldig, man kan være uheldig. I bunn og grunn spiller det ingen rolle hva man velger. Med Explorius får du opprinnelig to dager i NYC, andre organisasjoner arrangerer andre turer. Om du er uheldig og får familie like før avreise, eller vil endre avreisedatoen Explorius har satt for deg er ikke turen garantert.

Lykke til til deg som spurte og alle andre som kanskje dro nytte av dette! Anbefaler alle å hive seg ut i det :)


(skaaaal bli flinkere å ta med kamera, synes bare det er så sykt kleint)

da jeg satte meg på feil tog hjem fra chicago

Ok, så her kommer historien som har vært en hit på skolen den siste uken, hehe.

Søndag morgen satte jeg meg på et tog til Chicago  sammen med en real god sandwich fra Starbucks:


og denne kjærligheten:


Hehe. Har endelig fått en slik kode så jeg har tilgang til HELE boken på nett!! ♥ men er ikke så kult å lese fra en skjerm hele tiden heller da.. blir aldri fornøyd vettu. Uansett. Dette er babyen min. 

I Chicago møtte jeg min områderep. og to andre utvekslingsstudenter:

Tror jeg holdt på å si noe her, hehh. Men ok, her har vi Peter fra Ungarn, Alonso fra Venezuela, meg og min områderep Megan!

Vertsfaren til Peter som er pappaen til Megan hadde bursdag, så da var det surpriseparty for han.

De hadde leid en sånn Trolleybuss(?) og vi dro fra vinsted til vinsted. Barna måtte nøye seg med et glass vann og all den gode maten de serverte oss på hvert sted! 

Her har vi oss igjen, da + Maddy som er Peters vertssøster og Megans halvsøster. Haha, Peter er sykt høy så han måtte bøye seg. Likevel er han over et hode høyere enn meg.

tehee.

Hadde det syykt koslig og gleder meg til å møte alle disse herlige menneskene igjen! Maddy inviterte meg med på..... wait for it.... skrillex konsert i november!!!!! Ingenting sikkert, så føler jeg egentlig ikke bør nevne det engang, men.. omg! Må bare få det til å klaffe med alt. Kan bare ikke gå glipp av det..

Aaaanyway, omsider måtte jeg ta toget hjem. Megan kjørte meg til togstasjonen og det var mørkt og det pissregnet. Vi løp opp til det vi trodde var rett statsjon, pratet litt og vinket farvel.

Jeg satte meg ned, åpnet denne:Satte på denne:

 

Det tar omtrent 45 minutt med tog herfra til Chicago så.. da det hadde gått mer eller mindre 45 min begynte jeg å se litt på klokka og høre ekstra godt etter på hvilke stasjoner vi stoppet på. 55 min er gått..  56.. 57.. "eeh, er jeg der snart eller??" Hva skjer liksom. Jeg kommer jo aldri frem... så ringer Dayle.. "Where are you? the train just went by and you didn't get off".... ups. Jeg snur meg til personen bak.. "is this the train that goes through Palatine?"

 

"No."

 

aiight.. jeg har sittet på et tog, alene, fra Chicago i en time og det går ikke til Palatine.. klokka er 10 på kvelden og jeg er kanskje opptil to timer hjemmefra. ALle tidersssssss. "Dayle... i think im on the wrong train...."

Hun ber meg gå av på neste stopp. Neste stopp viser seg å være North Chicago. Det er heldigvis bare 45 min unna. Så jeg går av, da.. sammen med... bare... mørkhudete mennesker.. i store baggy klær og bandanas. Det gikk opp for meg at det bare hadde vært mørkehudete folk rundt meg på toget også. Ække rasist, kjære dere, men her har vi hardcore low class gangsterz. Og det er mørkt ute. Og den det lille huset som var der ved togstasjonen var stengt og rundt har vi skog og en liten parkeringsplass.

Heldigvis ser jeg en taxi på parkeringsplassen rett nedenfor stasjonen. Jeg løper bort og sjåføren spør meg om jeg heter Edward. Ikke akkurat. Jeg forklarer situasjonen og får sette meg i framsetet. Etterhvert kommer Edward. Vi må kjøre Edward hjem først, før vi begynner på min lille reise.. 

Vi kommer til noen store porter og sikkerhetsvakter åpner dem for oss. Edwards hjem er.. et fengsel. Vi slipper han av foran fengselbygget sitt, og ei svæær, mørk dame står og venter på ham, fem meter unna, med penger til sjåføren. Sakte men (u)sikkert kommer hun mot taxien for å betale. Hun kan så vidt gå. Etter litt venting kom hun omsider og vi kunne kjøre derfra.

Nå er den spennende delen av historien ferdig, dere. Taxisjåføren min var en skikkelig hyggelig fyr. Han het Mushi og flyttet hit fra India når han var 27 pga bedriftene hans gikk konkurs. Han lærte meg en masse nyttige ting om å være taxisjåfør og at han blir deprimert av mørket og derfor flytter til Florida, the sunshine state, om en måned. Der ønsker han å jobbe i en drivethru av et slag, pga lite krimminalitet i den bransjen. Han kjørte meg halvveis for 20 dollar (som var alt jeg hadde) og Dayle kom og hentet meg på en bensinstasjon. Alt vel!

Så jeg kom hjem 11-12 tiden og det var mandag dagen etter. Jeg er vandt med å være i seng klokka 10 nå.. så jeg ville bare hoppe i seng.. men bare for  å toppe dagen helt... så var det første som møtte meg når jeg åpna døra til soverommet mitt

.. hundebæsj.

 

19.09.11

Denne sangen er skikkelig dårlig, men må innrømme at den gir stemning! De spiller den over alt her. På radio, i bussen på vei til xc-meets, skolekoret synger på den, skoleorkesteret spiller den og alle nynner på den. Jeg antar at den er ny, spilles den i Norge? Her hører de fortsatt veldig mye på Party rock anthem og akkurat de samme sangene som hjemme egentlig. Overrasket over at de spiller så mye "gammel" musikk (dvs. tre-fire-fem mnd gamle, liksom, haha)

På lørdag ble jeg nr 45 av 239, dere!!! Unnskyld for sykt mye prat om cross country, men det blir en stor del av hverdagen. I helga var jeg bl.a i Chicago og møtte min local coordinator (hun heter Megan, i likhet med alle andre her.. haha. kjenner minst seks Megan. Uansett! Hun er et stk herlig menneske) og to andre utvekslingsstudenter + Megans familie. Hadde det utrolig artig, om vi ser bort i fra det faktum at jeg satte meg på feil tog hjem til Lake Zurich. Den historien krever eget innlegg. Hillarious. Stay tuned.

en vanlig skoledag

Så at en del andre utvekslingsstudenter hadde gjort dette og tenkte det var smart!

Vel, jeg står opp ca 6.20-30 hver dag, bussen min går 7.28, og skolen begynner 7.55. Busstoppet er rett over gata..


På det hjørnet der, faktisk. Det er egentlig ganske pinlig å stå der hver morgen, sammen med stortsett bare freshmen og sophomores. Har prøvd å føre en samtale nå og da, men de står der stort sett med armene i kryss og virker gretten. Jeg har med andre ord en litt uamerikansk start på dagen! Men det endrer seg fort! Skolebussen kommer:


Og vi sier hei til Earl, vår sjåfør som alltid har på seg Chicago Bears-effekter. Jeg finner meg et ledig sete, for jeg har ingen bussbudy, men det er helt ok, for jeg har ikke plass til flere enn meg selv og my beloveds:

Art history-boka har ikke plass i sekken... jeg har vel nevnt at den veier 4 kilo? (i følge badevekta, da) Og ja, det er noe med meg å alltid drakse på så sykt mye ting! Har vel dårlig pakkesans og vet aldri hva jeg skal prioritere å ha med og ikke, så tar like gjerne med meg alt på en gang.. Heldigvis har vi skap!!! Og på bussen hører jeg mye på denne her:

Fordi den gjør meg skikkelig glad og klar for dagen, bare. En liten stemme inne i hodet mitt sier også at den er litt teit, men det glemmer vi.

Ok, da har vi komt til første time..

1: Art History


Jeg gikk inn i denne klassen vel uvitende om at dette var college-nivå og den vanskligste klassen skolen har å tilby. Og at mine medelever måtte ta en test for å bevise at de hadde gode nok egenskaper til å takle det hele... :-) hehihehe. Jeg har et hat/elsk forhold til faget. Det er sykt tungt, men også utrolig interessant. Første kapittel er liksom de aller første tegn til at huleboerne interesserte seg for det visuelle og til de selv begynte å tegne i hulene sine og da hvordan alt utviklet seg derfra. Jeg har bare gått på skole her i tre uker eller noe, og vi er allerede kommet til kapittel 4 som omhandler tidligere Hellas (lol..norsk er allerede vanskelig. Early greece, vertfall). Egypt (som jeg hadde gledet meg sånn til) er vi allerede ferdig med!! Malin (aka lillemalin), du ville elsket denne boken. Tenker på deg hver gang jeg åpner den! Haha. Kjøp den om det er mulig! Og når vi først er inne på deg- jeg har med den lille ordboka jeg fikk med deg over alt! Den er kjempenyttig og alle synes den er søt!


Men ok. I timen sitter vi fire og fire sammen rundt et bord. Jeg sitter blandt annet med Cassie fra laget, så det er veldig ok! Noen ganger ser vi videoer om kunsten/arkitekturen på Youtube, andre ganger får hvert bord en del av kapittelet de skal lese og deretter fortelle om til resten av klassen etterpå. Det er ikke det samme hver dag. Som sagt er faget veeeldig tungt og long story short: alle (lærer, rådgiver ++) vil (/"har anbefalt") at jeg skal droppe det.. (kan fortelle om det senere). Jeg har bestemt meg for å ikke droppe det, SKAL klare det skjønner du :-) I'm not a quitter. Men jeg liker læreren da, ikke misforstå! Mr. Winkelman er veldig hyggelig, jeg skal bare prove him wrong! :-D

2: Open

Dette er timen jeg fyker til biblioteket og får Jen (også fra xc)  til å hjelpe meg med tyskleksa. Jeg har tysk 4 honors, hun har tysk 5 AP og er sykt flink...... eller gjør jeg matte, og om jeg får tid..


hehe.

2: Digital Photo

I denne klassen sitter vi på hver vår pc og redigerer bilder (som vi selv har tatt. lekse er å ta bilde (gjerne 20-30 stk på bare et par dager..)- som viser f.eks harmoni eller kontrast++) og deretter er det kritikk hvor vi forteller hva vi liker med bildet og hva som kunne blitt gjort annerledes. Noen av mine:

Movement:


Texture:


(kjøpte dette smykket på Urban Outfitters i NY- definitvt min favorittbutikk over alleallealle)

Repetition:

Contrast....eller noe:Ja, dere skjønner greia. Læreren her er en vikar (heldigvis) og hun er den eneste læreren jeg ikke... liker. Den ordentlige læreren kommer nå på mandag!! Gleder meg til det.

4: Lunch

I lunsjen sitter jeg i kafeteriaen sammen med Megan, Da Som (XC) ++. De samme folkene hver dag. Vi hadde et fast bord, men plutselig en dag var det opptatt og siden har vi flyttet litt fram og tilbake. Tror kafeteriaen er litt mindre enn den hjemme på Fagerlia, men er myye finere, og god mat! De selger alt- varm mat (forskjellig hver dag), salater, sandwich, snacks, burgers og pizza +++. Love. Jeg pleier å kjøpe varm mat (ofte tikka masala-aktig mat♥) + salat og baby gulrøtter! Men jeg har som oftest med matpakke! Det også kan være godt, altså.

5: World History

Denne klassen har jeg med Freshmen, og det er stort sett easy peasy. Forrige prøve bestod av å sette navn på forskjellige steder i Hellas, og vi hadde listen med navnene ved siden av så vi trengte bare å plassere.. Men det er ok! Trenger noe lett også.. I denne klassen er det forresten en del cheerleadere også.. haha. DRAMA. Tror nesten ikke det finnes senior-cheerleadere (!). Uansett er poms mye mer populært. Freshman-folka virker mye mer drama sånn som du ser på film, seniorene virker ikke sånn på meg i det hele tatt, vertfall ikke de jeg har møtt!

6: Algebra 2

Om dette hadde vært i Norge, hadde jeg nok tatt hakket vanskeligere matte.. men dette er amerika og alt heter noe annet. Ordboka er veldig nyttig i dette faget også! Jeg tror jeg ligger på en B nå. Jeg sitter på bord med to andre og de er veldig snille og hjelpsomme. Han ene er på gutte-xc-laget, så da får jeg med meg "sladder" derfra også, heheh!

7: Painting

Åh, dette er koslig. Vi sitter 4-6 stykker rundt hvert bord og maler og prater sammen. Avslappende time! Musikk i bakgrunnnen, og ms Covelli er så søt og flink og inspirerende. Vi har malt løk og nå holder vi på med selvportrett.. det er vanskelig.

8: Weight training

Ja. Her har vi også egne skap og egne gymklær som vi må kjøpe med skolen! Kjempelekre...  Vi trener vekter, og noen dager GÅR vi rundt the trackkkkk (en hel skoletime..). Ikke særlig hardt, for å si det sånn.

9: German IV Honors

Nå.. jeg liker virkelig å ha tysk her, men det er veldig utfordrende. To fremmedspråk i en og samme time. Her er det mye mer fokus på å snakke tysk, og tysklæreren (som her hysterisk morsom) snakker tysk stortsett hele timen. og vi er også nødt å snakke tysk nesten hele tiden. Klasserommet vårt er side om side med spansk, og det  er en dør i mellom, så ofte åpner herr Zarnik døren og får hele klassen til å rope noe på tysk i kor inn til de. For eksempel viss ingen av oss visste svaret på en av oppgavene vi hadde i lekse, så spør vi de i stedet. Høres kanskje dumt ut, men det er en av de mange små tingene han gjør som gjør timene så artige. Jeg føler jeg lærer mye mer her enn hjemme, og klassen og læreren er veeldig artig. Synd det er sistetimen og jeg er trøtt etter dagen.. I dag så vi forretsen en episode av tysk byggmester bob! Haha..


Ok.. dette var langt. Men jeg elsker high school! Og savner dere hjemme.

10. september

Helåå!  Er vel på tide å gi lyd fra seg igjen nå, og når jeg først har tid er det vel bare å hive seg over tastaturet........

Ok, oppdatering... dagene mine er stortsett like, og jeg føler meg veldig.. rutinert. Har virkelig kommet inn i et mønster nå, og ting blir bare bedre og bedre for hver dag, egentlig! Denne uken har bestått av vanlige dager (skal skrive mer om hva en "vanlig dag" er, skolen osv). Onsdag dro jeg og ei som heter Megan (min beste venn her borte hittil, vil jeg si!) til Culver's (enda et fastfood-sted) etter jeg var ferdig på trening. Grunnen til at vi dro nettopp dit, var at denne dagen ville Culver's gi 50% av det vi betalte til skolens orkester (hvis vi hadde med en flyer vel og merke). Utrolig bra opplegg synes jeg, win-win for alle! Mange av de jeg har blitt kjendt med her er med i orkesteret, så vi måtte jo selvfølgelig støtte opp. Maten var ganske god også, og jeg ble passe stappmett. Fredag var det som vanlig game day og dress up. Tema denne uken var slik: Senior girls: white, Senior boys: red, Juniors: blue. Flaggets farger altså (pga 9/11 på søndag). Kvelden før sjekket jeg XC-gruppen på FB og da hadde de plutselig endret tema til min favoritt... TIE DYE!!! :) hehe.


Jeg eier jo ikke tie dye, og har heller ikke hvite bukser/shorts, så endte opp med blå jeans, hvit genser og rød cardigan.. litt kjedelig, kjipt å ha så lite valgmuligheter, har lyst å dra den helt ut en gang!  Jeg så ganske mange forskjellige versjoner på skolen også. Noen hadde bukser og jakker med det amerikanske flagget, og ei hadde den største sløyfa jeg har sett i håret (tror ikke akkurat den var ment for å ha i håret liksom). Med det amerikanske flagget på, selvsagt. Er mye interessant å observere på fredager!

Rett etter trening på fredager er det pasta party med noen på laget, elsker det! Sykt mye GOD mat og artige samtaler. Elsker pasta. Megan plukket meg opp derfra og vi dro for å plukke opp to andre (disse tre er de samme som jeg dro på min første kamp sammen med forresten, la ut bilder av dem da). Siden de verken har sport etter skolen eller pastaparty (disse er mer drama, choir og orkester-folk) har de goood tid til å lage seg til. Hun ene, Zan, hadde malt en maske av det amerikanske flagget i ansiktet. Ganske kult! Har ikke bilder..... har ikke tatt noen bilder denne uken. Uansett, kamp var gøy som vanlig(men jeg blir også ganske trøtt og de varer liittt lenge). Megan begynte å fryse og ville ikke bli syk, så vi dro hjem til henne og drakk te siste halvdel. Fine by me! Når vi dro var stillingen 13-14, men tror vi vant 30-14 om ikke mer! Skakke klage på deet!

Vet dette er veldig oppramsende, men la gå. Vet at mamma og pappa er interessert i å høre hver minste ting jeg driver med, så!  I DAG sto jeg opp 5.45. XC-meet! ♥♥ De hadde tre løp denne gangen, et for freshmen og sophomores, et for Junior Varsity og et for de flinkeste, Varsity. Jeg er JV. Vi var veldig få i dag og på JV var vi mer eller mindre 10 stykker. Jeg ble nr 2 i mål fra JV Lake Zurich!! Og nr 64 av totalt 260. Det var ganske episk, kanskje 20 meter før mål kom en jente opp ved siden av meg. Jeg tenkte bare "ånei, føttene mine vil ikke mer, hun kommer til å slå meg", men plutselig slo fightern i meg til og føttene mine løp som aldri før. Hele veien var vi side om side, helt til det siste sekundet- da kom jeg foran henne. Beste følelsen noen sinne! Etterpå så jeg at tiden min var 24 min og 31,75 sek, mens hun hadde 24 min og 32,22 sek. Så ja, det var på sekundet!! Veldig, veldig stolt. Adrenalin til tusen! 

Etterpå dro nesten alle jentene til et iskrem-sted litt utenfor Lake Zurich. De hadde alle mulige smaker og toppinger! Det var alt for godt. Da jeg kom hjem hadde jeg såvidt tid til å dusje før det var avsted til frisøren. Megans mamma har egen frisørsalong i kjelleren, så da dro jeg dit! Kjempekoslig sted og hun virker kjempeflink! Er ikke så stor forskjell på håret mitt da, siden jeg prøver å spare (deprimerende prosess), men var deilig å få lette litt på det! Var syykt billig også, 15$= ca 80 kr. Vanligvis koster det ca 25$ har jeg hørt, 135 kr.. De blir helt sjokkert når jeg forteller om de norske prisene, vertfall!

Planen for i morgen er sansynligvis kirke og deretter minnekonsert (9/11) på skolen. De fleste vennene mine skal synge og spille der så gleder meg til å se dem in action! Ellers blir det nok å grave seg ned i lekser igjen.

____

Fant en globus på en butikk som heter Hobby Lobby her en dag..
ÅLESUND!!! ♥... haha, la merke til nå at nesten ingen byer er ført opp på Sverige.

Blir av en eller annen grunn alltid like glad når jeg ser ting som er.. hjemme. For ikke å snakke om det norske flagget som svaier i vinden utenfor her! Åh, Norge♥


Jeg savner fjell og norsk natur.


Her også er fint da, på sin måte. Naturen føles bare litt mer kontrollert.. dere vet jo nabolagene her borte for eksempel.. alles plen er nyklippet og alt er strukturert... og flatt. Ingen fjeeeeell. Overskriften symboliserer landskapet her, liksom. hehe. neida.. skal få prøve å ta litt bilder snart kanskje så jeg får overbevist meg selv om hvor nydelig det er her.

USA og jeg har 1 MÅNEDS-jubileum (hehe, ikke et helt år som jeg tydeligvis fikk for meg i går, da jeg skreiv dette innlegget) i dag forresten. Det går ganske fort det her!:)

4. september

Oj, det har blitt september allerede! Jeg la faktisk ikke merke til det før på fredag da jeg var ute og løp (vet, jeg gnir virkelig inn at jeg løper hver dag, hva.. haha.). Noen gule blader på bakken fanget interessen min og jeg tenkte at ja.. det er vel kanskje høst nå? Det føles ikke sånn! Bare nå på torsdag var det 100 F ute, som da er ca 38 grader. Jeg føler meg bortskjemt med fint vær, mens folk her borte klager over at det har regnet mye denne sommeren. Siden jeg kom hit (snart en måned nå..! dette går fort!)  har det kanskje vært 4-5 regndager, og det går jo over med en gang! Det er sol hele tiden, men jeg føler ikke jeg får utnyttet det nok. Jeg bruker bukse på skolen hver dag også pga airconditionen, det er helt sykt kaldt i alle klasserom.. veldig irriterende å da gå ut av skolen og føle at buksene skal brenne opp av varmen... :) 

Skolen blir forresten bedre for hver dag som går, å høre/lese/snakke engelsk konstant er ikke fullt så slitsomt lenger. Jeg føler jeg har komt over min første fartsdump når det kommer til det, om man kan si det sånn. Vokabularet mitt er ikke så veldig stort, men nå greier jeg faktisk å finne andre måter å forklare ting på uten å henge meg opp i det eksakte ordet jeg ikke husker hva var på engelsk.. i engelsktimene hjemme pleide jeg som regel å bare gi opp. Har forresten noen veldig diskré bilder av skolen som jeg tok på vei til lockeren min etter trening her en dag.. haha. I kantina var det folk så der turte jeg ikke. Kan prøve å ta flere bilder en annen gang kanskje, for det er ganske mye artig rundt om kring!

Over alt har vi denne bjørnen (maskot) på gulvet som er helt ulovlig å tråkke på.

Skapet mitt! Her blir alle kjærlighetsbrevene fra hemmelige beundrere skyvd inn rundt Valentine vet du ;);)


Eh, ja. Om noen skulle være interessert i å se.. og her ser du hvordan låsene er også.. hufffff

Én av de mange millioner inngangene. Har aldri brukt denne og vet ikke hvordan jeg kommer meg til den innenfra.. stor skolee.Over alt ute er det bjørnepoter som leder vei! Tror dere kan skimte fotballgutta trene baki der også ;);)

Vel, vertfall her. Også litt av track-bana som vi en sjelden gang springer på. Vi springer mest på gangfelt og rundt selve Lake Zurich (som i innsjøen).

 

På torsdag var jeg som nevnt på fotballkamp i Chicago! Vi ble stuck i trafikken og fikk med oss kun siste halvdel, haha.. for meg var det egentlig like greit, siden amerikanske fotballkamper har en tendens til å vare en halv evighet.


(littttt mye redigert i fargene fordi jeg brukte det i en oppgave vi hadde i Digital Photo)

Gleder meg til å komme tilbake til Chicago om ikke så alt for lenge!!:)

Å dra på en skikkelig fotballkamp i downtown Chicago var skikkelig gøy å få oppleve, men må si at LZ's hjemmekamp på fredag topper det hele! Selv om vi tapte 7-10 til og med! Temaet var strictly business, og det var gøy å se at faktisk alle var dressed up. Og School Spiriten dere, det er så gøy! Skoleorkesteret spilte, cheerleaderene og poms'a danset, bjørnemaskotten var der, og vi har også to andre "maskotter" en blå og en grønn mann. To fyrer som enkelt og greit sprayer hele kroppen grønn/blå. Tok nesten ikke bilder denne gangen. 

De er så sykt flinke! Ikke i nærheten av korps hjemme der man helst vil holde seg for ørene....
Det hodet der er en av spillerne.

Ja.. som sagt er school spiriten helt vill her. Jeg snakket med ei som nettopp har begynt på xc-laget og har flyttet hit fra Missouri nå på vårt meet i Wisconsin på lørdag (jeg ble nr 112 av 337! Sykt stolt! LZ vant totalt, og på gutteløpet var en fra LZ først i mål:))) ). Hun fortalte at hun trodde den gamle skolen sin hadde mye school spirit, såå kom hun hit. Det er helt overvelmende!

Ellers kan jeg fortelle at jeg har spist mye mer fastfood enn jeg faktisk trodde jeg kom til å gjøre allerede... ikke 100% min feil. På lørdag før XC-meet spurte ene vmor om jeg ville spise frokost hjemme eller om jeg bare skulle kjøpe noe på mcdonalds på veien... heheh!!! neitakk. Men jeg har faktisk ikke vært innom mcdonalds enda. Og jeg tror ikke jeg har lagd så mange salater i mitt liv som jeg har gjort i det siste. Vfam spiser ikke særlig til salat og har også veldig lite ingredienser til middagene.. I dag hadde vi steik og potetsalat.. noe mangler! 

Kan også bekrefte at amerikanerne ER late, det er drive-through-alt. En dag skulle vi kjøpe ris på pandaexpress til middag, og ene vmor ble "irritert" fordi de ikke hadde drive-thru. Èn ting er at de har drive-thru på diverse fastfoodkjeder, men de har også drive-thru bank og.. wait for it... drive-thru BIBLIOTEK!!! hahahah. Ble kvalm når jeg hørte det. :) 

Ok, vet jeg skriver veldig mye og om veldig mye forskjellig når jeg først skriver, om noen vil jeg skal dele litt mer opp-skrik ut :)

Trives forresten veldig godt hod vertsfamilien, om noen skulle være i tvil! Tror det er takket være dem jeg ikke har hatt så mye hjemlengsel enda.

Kan avslutte med å fortelle at min kjære mamsi hadde bursdag i går! Savner deg og er veldig, veldig glad i deg! ♥

Anna Regine i Chicago 11/12

18, Ålesund

På HIgh School i Illinois skoleåret 11/12.

bloglovin free counters

Kategorier

Arkiv

hits