Juli 2011

30. august

Heihei!

Sjekker bare innom for å si at.. det er travle dager! Jeg kommer hjem fra skole og trening halv seks-seks, dusjer, spiser og hiver meg over leksene.. Det er helt vilt med lekser på high school! Jeg har tilsammen syv fag og får lekser i nesten hvert eneste, hver dag. + siden all undervisning er på engelsk har jeg greid å misforstå et par ting som jeg da blir nødt å ta igjen..... Kjenner jeg begynner å bli sliten av å kun høre, lese og snakke engelsk nå! Tysktimene er faktisk et fint avbrekk, men blir fort språkforvirret av å ha to fremmedspråk i en og samme time. Like før jeg begynner å snakke norsk liksom!  Og notatene mine i alle fag er en fin blanding av norsk og engelsk.. jaja.. Er vel ei kneik jeg må komme over.

Planer for uka: Torsdag skal jeg på ordentlig amerikansk fotballkamp! Chicago Bears! Woo! Fredag er det pastaparty med xc-jentur og senere hjemmekamp der tema er business. Så vi skal altså kle oss som businessfolk...fint at jeg har sykt lite klær+null tid for shopping. Lørdag er det XC meet i Wisconsin og vi drar herfra klokka seks om morgenen!!!!! Har også hørt at den løypa vi skal løpe er den fæleste av alle... Resten av helgen håper jeg å få sove ut og gjort unna alle lekser.. heldigvis er det labor day på mandag = fri fra skolen (men ikke fra xc seff..)

Ah, jeg er så sykt sliten akkurat nå og det er bare tirsdag..... klokka er halv ti og foran meg ligger tyskbok og mattebok og for ikke å glemme kunst historie-boka (det er faktisk ganske interessant når jeg først får åpna den). Og i morgen skal vi løpe langt... håper ikke det er mer enn seks miles (SOM jeg forresten løp i dag- og tre av dem måtte vi virkelig L-Ø-P-E)............kommer til å få monsterlegger. 

snx

high school og litt til

hola!

På onsdag hadde jeg min første skoledag, og jeg har nå hatt tre dager på High School! Jeg har observert at når jeg forteller at jeg er fra Norge blir folk enten ganske stille, typ "oh...:-)" (mistenker at det er fordi de ikke har peiling på hva Norge er, kanskje det er nabostaten..? eller???) eller helt "Oh, wow! Seriously!!? That's so coool!".  Ellers er jeg positivt overrasket over klesstilen til noen av de som går på skolen! Dog, jeg tror alle her er i besittelse av x antall t-skjorter typ:De er OVER ALT, jeg skjønner ikke greia.. Til og med sportsbh'ene til mange av de på laget er sånn. Og absolutt alle går rundt med:

Slippers.

 

Og når det kommer spesifikt til gutter.. hahaha, latterlig mange hårsveiser som prøver veldig hardt på dette:


:') 

Når det kommer til skolen- så liker jeg det veldig godt! Jeg klarer til og med å åpne locker'n min nå!! Det som er så gøy her er at alle sporter og klubber osv er gjennom skolen, og det er vel stortsett det som utgjør hele school spirit- greia. Alle er veldig, veldig stolte! For eksempel er det fotballkamp hver fredag, og i går var årets første! Så hver fredag har folk på seg blått (som er skolens farge, sammen med hvitt og svart)! Artig å se at nesten 2500 elever følger opp den uskrevne regelen! Noe som også er annerledes her er at læreren har sitt eget klasserom, og du forflytter deg.. så du har ikke én klasse, men en ny klasse for hvert fag.

Om noen har pugget timeplanen min, så tar jeg ikke Single Survival lenger! wooho! Tok det faget bare for å fylle ut timeplanen, men det viste seg at jeg ikke trengte det likevel, så da droppet jeg det. Nå har jeg en "open".  Hele greia virket dumt. Vi skulle lære å lage """sunn""" mat i microbølgeovn- istede for å kjøpe fastfood..(wait, what?) og vi skulle også lære å sy på knapper.. jeg trodde alle kunne disse tingene fra før, men la gå! Ellers er bøkene her utrolig SVÆRE og tunge! Skjønner virkelig ikke at det skal gå an.. værst av alt er Art History- boken min:

Den har ikke plass i ryggsekken min engang. 

Gedigen. Det er et AP (advanced placement eller noe) course, så.. vi fikk i lekse å lese et helt kapittel til dagen etter.  Hvem sa amerikansk skole var lett!!? :( ok, noen fag er veldig lett.. særlig World History som jeg tar med freshmen! hahah! Ok her er litt flere bøker:

Alle bruker sånne stretchie bokomslaggreier, ingen bruker papir. Den til høyre der har til og med 3D-effekt ;) briller fulgte med. Kjempekult.


;)

Ok, vet ikke helt hva mer jeg skal skrive om skolen, så viss det er noe spesifikt noen lurer på så spytt ut. Jentene er langt fra like bitchy som på film og jeg har ikke sett noen bruke lipgloss (hehe). Skoledagene hittil har vært artige! Folk har lunsj til forskjellige tidspunkt, men heldigvis kjenner jeg og har blitt kjent med en del som har lunsj i samme periode som meg! Har ikke prøvd ut kafeteriaen enda, men det ser veldig godt og sunt(!!) ut utifra hva andre har kjøpt! Etter skolen springer jeg XC, så jeg kommer ikke hjem før kanskje klokka halv 6.. Da spiser jeg middag, dusjer, gjør lekser og sover. Jeg har prøvd å tatt vare på den gode døgnrytmen jeg kom inn i da jeg kom hit, sover 8 til 10 timer hver natt! Men i går var det som sagt den første fotballkampen i sesongen, og jeg kom hjem "sent" (11), siden alle dro til Wendy's for å spise etter kampen.. dermed fikk jeg ca bare 6 timers søvn siden jeg måtte opp klokka seks igjen for å løpe med XC-laget. 6 miles... = 9,6 km. Søndag har blitt min favorittdag, for det er den eneste dagen vi ikke løper. Da har jeg på meg disse sokkene:

Som jeg fikk av fadderene mine før jeg dro! Herlige.

Ok, så for dere som ikke har dubbet av enda kan jeg fortelle litt om gårsdagen! Jeg var på vei til the main gym for å ha weight training da jeg fikk vite at vi skulle ta senior pictures.. what!! Så vi dro videre til en annen gymsal og satte oss her:Bare at de setene er slått ut, om dere skjønner. Ja? Ok.

Etter å ha tatt et "seriøst" bilde og et "tullebilde" kommer plutselig skolens orkester inn og spiller ... husker ikke hvilke sanger det var, men vertfall noe hypermoderne partymusikk av et slag! Også kommer juniors, sophomores og freshmen springende inn og setter seg også, mens orkesteret fortsatt spiller og folk danser og jeg sitter nærmest å gaper. School spirit-moment! Cheerleaderene og poms'a fremfører dans og rektor taler ogogogog. Hvor er kameraet mitt liksom!?!?! Det var... veldig artig. 

Så, etter skolen var det igjen løping, og jeg kom hjem halv seks, hadde en time på å dusje og spise før ei som heter Megan (har weight training med henne) ++ kom for å plukke meg opp for kampen! Lake Zurich vs. Fremd. På vei til Palatine (Fremds "landsby") var det køø, og i alle bilene rundt oss var det folk kledd i blått, med blå maling i fjeset og blåe hatter, solbriller, alt mulig! Vi kjørte med vinduene nede og hilste på alle LZfolk vi kom over.Megan som malte fjesten mitt, btw. Vil ikke ha cred for den,  liksom!! ..neida
OG vi vant! 35-3!! hahah, det er ganske sykt! Etterpå dro vi som sagt til Wendy's hjemme i Lake Zurich, med  vinduene nede, høy musikk fra bilen og utveksling av gledesbrøl til and LZ-folk som kjørte ved vår side. 


Noe veldig rart de gjør her er å dyppe chips i frostien/milkshaken.. Det blir litt kræsj for min del..!

Ok. så i dag hadde jeg nødt å stå opp for å løpe.. 6 miles:)))) skoene mine er ikke like fine lenger kan man si:Jaja, vet dette var litt mye forskjellig i ett innlegg, men orker rett og slett ikke dele opp! Skulle egentlig til IKEA i dag, men tror ikke det blir noe av likevel.. dunno! Er sliiiten og vil slappe av uansett.. + jeg burde lese art history og lære meg amerikansk mattegreier. det metriske system i mitt hjerte for alltid, altså. Amerikanerenes sine feet, yards, miles, cups og pins makes no sense.

 

bloglovin

23.august

heejhej! Siden mamma og pappa elsker bloggen min oppdaterer jeg, selv om det egentlig ikke har skjedd noe spez.

Jeg løper hver morgen klokka 7(så står opp seks.. har jeg nevnt det mange nok ganger nå?:DDD), i omtrent to timer. Good girl. Jeg merker allerede framgang! Første dagen holdt jeg på å dø allerede på oppvarmingen, liksom. Nå er oppvarming peace of cake. Veldig OK følelse! Dessuten vil jeg påstå at det fins folk med dårligere kondis enn meg på laget.........:) Og jentene er fortsatt kjempehyggelige. I dag fant jeg ut at ei av dem, som også heter Anna (bare at de sier æna til henne og ana til meg. details) tar alle de samme kunstfagene som meg, bortsett fra Art History! Veldig fornøyd med deet.

ok. I morgen skal vi løpe 6 miles :)) 9,6 km. OG i tillegg til å springe 4 miles i dag dro jeg til YMCA(treningssenter) bare litt etter. Sprekaaa.

Har jeg fått venner enda? jajonei. Vi henger ikke, men alle har lyst å kjøre meg hjem fra trening, lism. ;) og i dag sa Dayle at jeg måtte ta med de som kjører meg inn så de får sagt hei. kleint. Men ok, Amerika.

Ellers... har favorittdyret mitt her vært borte siden forrige tirsdag..............

Makes me sad

De andre dyrene her ser ca sånn her ut:

Zeke og Zelda.. vet fortsatt ikke hvem som er hvem. De er veldig skvetne og hopper høyt og langt bort om jeg nærmer meg. BARE VÆR SÅNN, sier jeg da.


Victor.. mitt nye favorittdyr her. Han er døv, og reagerer ikke når hundene i nabolaget bjeffer når jeg går tur med ham<3<33<3 veldig skjønn... og jeg er egentlig ikke hundejente.

Sykt bra bilder, jeg vet.

Den siste hunden, Bandit, har jeg bare dette bildet av:

For han liker jeg ikke. ok?

Ellers har jeg endelig fått amerikansk tlf!!


fancy. kostet meg 15$... uten tax.  så kostet meg 16$, da. 87 kr altså. (Se på veggen min forresten!!:) noen som kjenner igjen hva DET er, eller?) Om noen vil ha det amerikanske nr mitt er det bare å si fra, men min norske tlf ligger på nattbordet mitt 24/7 også.

Kjøpte Milka-sjokolade på en mexicansk matvarebutikk i dag (eh, ja.)  nærmeste jeg kommer noe godt her liksom.. neida.. men ønskelisten til jul og bursdag er allerede klar:

- Brunost
- Norvegia hvitost (De har Jarlsberg her! men jeg liker ikke jarlsberg:) )
- En sånn annen type ost, rund og liten og rød innpakning. Ikke edamer, men... help me out
- Smågodt med alt det GODE oppi (luttiflasker, peacetegn, rosa bananer, krokodiller osv..)
- Freia melkesjokolade (tok med en bort og vfamilien elsket det såå) 
- Majones
- Trønderfår
- Julebrus 

De tre siste er vel kanskje ikke helt 100% lovlig å sende. .. :(

 

Oki. I morgen er det første skoledag!!!!!! Og Deeya truer med å ta bilde av meg mens jeg går på bussen......... Anyway, er faktisk ikke nervøs! Men wish me luck uansett takk:)

 

roadtrip

I dag har det høljet ned.. for en liten stund. Noe jeg  har lagt merke til her borte, er at stygt vær ikke varer noe lenge. For eksempel den dagen vi kom til New York/ New Jersey (hotellet var i NJ), regnet det som bare det, og himmelen var helt grå. Folk sa det var meldt strålende sol dagene etter, men jeg greide ikke tro på det. Det så ikke ut som den grå himmelen ville lette på en goood stund, men jeg tok altså feil. De neste dagene ble det sol og nesten skyfri himmel! Samme i dag; det har regnet helt vilt mye. Jeg og Dayle dro  helt på andre siden av Illinois (vest) for hennes family reunion (Deeya er i NY for noen dager for studie). Regnet overdøvde musikken, og vi så nesten ikke veien foran oss. Ettersom det tok kanskje 2 timer å komme seg dit, sovnet jeg en liten stund. Når jeg våknet var det igjen skinnende sol! Når vi kom tilbake til Lake Zurich i kveld var det også fint vær her. På vei gjennom nabolaget la jeg merke til en innsjø jeg ikke hadde sett før. Det skulle vise seg å ikke være så rart, for det er egentlig en park. Og jeg trodde helt seriøst det var en liten innsjø, er mye av det her borte. Sier litt om hvor mye det har regnet i dag! I Norge er jeg mer vant til at vi har lengre perioder med stygt vær og fint vær, jeg lurer på om det har noe med fjellene å gjøre? Det fins nemlig ikke spor av fjell her borte.

Anyways! Hadde det faktisk veldig koslig på reunion! Mange av de amerikanerene jeg har snakket med her borte (både på reunion og ellers) vet faktisk en del om Norge - og beundrer oss og Europa. Våres styremåte og the metric system, haha. Har møtt en del amerikanere som er veldig irritert for at de fortsatt bruker feets, yards og miles osv istede for meter, km osv. Vi har et veldig mye enklere og mer logisk system! Gruer meg til matte her borte! Jeg er faktisk veldig overrasket over at så mange vet om Norge, har forberedt meg på dumme spørsmål som om vi rir på isbjørn til skolen osv, men det har ikke kommet noe sånt enda! Men så har jeg ikke begynt på skolen enda heller, da..

Aight, før vi dro hjem fra reunion dro Dayle og jeg en tur innom Wisconsin siden det var i nærheten! Så nå har jeg vært i en del stater, altså! Washington, California, New York, New Jersey, Illinois, Wisconsin og jeg luurer på om jeg har vært i Minnesota (pappa, svar meg på det). Også mellomlandet jeg i Pennsylvania, men det tells ikke.....

Vel, her er littegranne bilder:
Norske naboer!

Hei dere!:) I dag skjedde det noe sykt tilfeldig! Jeg hadde akkurat satt meg inn i bilen for å bli kjørt til skolen for Cross Country av Dayle, da det kom en dame joggende og stoppet ved innkjørselen vår. Dayle gikk for å prate med henne og det skulle vise seg at det var dette:


Som fattes hennes interesse! Dayle åpnet bildøren og der tittet hun inn og sa: Hei! Vi er norsk!

Det hele var skikkelig merkelig og veldig hyggelig! Hun sa hun kunne stikke innom en annen gang så vi fikk prate mer. Jeg forsto det sånn at hun og mannen har bodd her i omtrent fire år, og at de har to barn de sa jeg kanskje kunne få passe! Veldig artig!

I går på CCtrening ble jeg forresten invitert med på bonfire av ei av jentene, men fikk vite i dag at hun ikke fikk holde det likevel. Uansett utrolig hyggelig å bli spurt, jeg kjenner jo ingen her. Da jeg spurte hva bonfire egentlig var, gispet alle sammen: "What!!?". Haha.. så det er visst veldig vanlig her borte. Det er altså snakk om bål+marshmallows eller noe..

Cross Country er forresten utrolig slitsomt, men ikke så alt for ille heller! Men de nye joggeskoene mine er ikke så veldig fine lenger, kan man si. Etter bare tre treninger er de fulle av gjørme og gress. I dag fór vi til et sted som het Lakewood (et stykke unna)  for å løpe. Mye opp og ned, stier, gress og gjørme. Uansett! for å komme oss dit tok vi skolebussen!!!!! den gule! Første gang jeg har vært i en sånn en.. Blir nok ikke den siste! 

Etter trening dro jeg til rådgiver for å fikse locker(sånn skap, vet du). OMG, det er sinnsykt vanskelig å åpne de skapene, prøvde en milion ganger før jeg fikk det til. Rådgiver viste meg flere ganger og fikk det til hver gang! Men jeg? nei. Vanskelig å forklare, men det er sånn hjul som du må vri først til høyre, så venstre så høyre... eh, ja. Fikk det til én gang til slutt, men kommer til å slite med det der.

I går var jeg på Target og kjøpte inn bl.a.  en hel del til skolen + mer treningsklær (6dager i uken vettu.) Folk her er veldig åpne og pratsomme, det skjer ikke at vi går inn i en butikk uten å prate med randoms, liksom. Jeg liker det!

Okay, jeg vet ikke om dette var interessant eller ikke, men Mamma og Pappa liker det helt sikkert. 

Jeg savner alle dere hjemme litt, men jeg savner norsk mat mer! Sawri, men sånn er det altså. Heldigvis er jeg ikke kresen, men norsk mat smaker rett og slett... MER. + det føles my sunnere....... glad jeg er med på cross country.

See u!
den siste tiden

Cross Country-drakten min!! 


Okay..... I går var jeg innom skolen TRE ganger. Først for cross country, så for å snakke med rådgiver om timeplanen min og deretter ta bilder med CC-laget, og deretter på en sånn sportsgreie der vi skulle skrive under på at vi ikke skal drive med alkohol og drugs +++. SÅ- hos rådgiver fikk jeg endelig ordnet timeplanen min! Og jeg tror alt skal være til rette for at jeg får året godkjent nå. weeho. Here u go:

Høst:                                                  Vår:

Art History                                        Art History

Single Survival                               Weight Training II

Digital Photo I                                  Digital Photo Studio

Lunch                                   World Geography

World History                                   World History

Algebra II                                          Algebra II

Painting                                             Lunch

Weight Training I                                 Drawing 

German                                             German

 

Timeplanen er den samme HVER dag.. :)

Så i dag, etter en halv økt CC, dro jeg rett på orientering på skolen. Freshman orientation.. for alle de som begynner på high school i år- 9.klassinger. Så det var meg, i mine svette treningsklær og gjørme opp etter beina, og 13åringene (som var vel forberedt til denne dagen..). Og de som holdt orienteringen var juniors. Jeg er senior og var dermed til og med eldre enn dem. Det skulle også vise seg at første halvdel bare var lek og "get to know each other". Følte meg litt feilplassert, kan man si! Følte meg som en voksen der jeg satt, og det er neimen ikke ofte, altså. MEN etterhvert greide jeg å snike meg unna for å finne ut det jeg egentlig ville vite: hvor klasserommene mine var. Nå er spørsmålet om jeg greier å huske det! Oh well.

 

I går var jeg også på Sonic Drive-in:De kommer ut med maten på rulleskøyter!!!
Så jeg har herved offisielt spist min først burger (som i fastfood-burger, da) i Amerika!! Det smakte godt, men det gjorde IKKE Dr.Pepper'en. Første og siste gang jeg drikker det. Har dere smakt det? DISGUSTING.

 

Ting jeg også har gjort men ikke sagt noe om:


Jeg var på en sånn greie med denne politikeren her. Joe Walsh. Han snakket og folk stilte spørsmål. Ganske ok interessant, men skjønte ikke halvparten- delvis fordi dette skjedde morgenen etter jeg hadde komt og jeg hadde 80% jetlag. Han jobber visst med Obama. 

Også var jeg i Unitarian Universalist-kirka på søndag. Det er en åpen kirke for alle.. Jeg har ikke helt skjønt alt de står for enda, men kan ta litt bilder derfra neste gang jeg er der. Symbolet deres er sånn her:

 

Ellers har jeg.. vært på en sånn her greie:


De er.. OVER ALT. Amerikanere har en greie for ped&med, altså.. Så lenge neglene er fine er alt vel, lixm.

Også har jeg vært på Ihop, som er et internasjonalt pannekakested som selger mye annet også.
Jeg har også vært til the doggiepark et par ganger, men har ikke bilde av deet.

Og nå husker jeg ikke mer av hva jeg har gjort på.første trening

Hadde min første Cross Country-trening i dag! Med mine splitter nye sko, som jeg kjøpte i går:

Pretty?????.. Og ved min sjarm greide jeg å få 20% discount! Det er helt sant, faktisk. De kostet egentlig 44,97$(ca. 245kr), men jeg fikk dem altså for 35,98$(196kr). Men det er uten tax (skatt/moms). Sykt irriterende, tax står aldri på prisen så det blir alltid dyrere. I dette tilfellet omtrent 15 kr... Ahhh, men USA er ganske billig uansett, hva?

Ja, så jeg hadde min første trening  i dag. Klokka 7 på morgenen. Så jeg må stå opp klokka 6 hver dag fra nå av...... (jepp, trening hver dag, bortsett fra søndag). DIGG. Men det er faktisk ikke så ille, for siden jeg kom til USA (en uke siden nå, fakitisk) har jeg stått opp klokka 7-8 av meg selv HVER dag. Takket være tidsforskjellen <3 Å legge seg tidlig og stå opp tidlig er undervurdert.

Men ok, første trening var ikke så ille! Vi jogget kanskje 3 miles tilsammen (1 mile=1,6km), og det var bare sånn 5 stk på laget som møtte opp (hele laget er vel sånn 50 stk), pga det skal være trening senere i dag også. Vet ikke om jeg skal være med på den.. men skal vertfall innom skolen for å fikse timeplan (veldig spent på om jeg får fagene minee....) og kanskje ta cross country-team bilde til yearbook eller noe sånt. Hvis jeg får Cross Country-drakten min!

Uansett, jentene på laget (vel.. de 5 stk av 50) virket veldig hyggelige, og jeg fikk til og med en ride home av ei av dem! Hun bor visst rett opp i gata her, hva nå det er.. dere skjønner.. nabolaget mitt er en eneste stor labyrint, til og med vertsfamilien bruker gps for å komme seg ut!

LZHS - offisielt elev

I dag registrerte jeg meg på Lake Zurich High School. Den skolen er stoooooooor, og jeg kjenner jeg begynner å grue meg til å starte på skolen (24. august), selv om jeg da endelig kan møte folk på min egen alder. Allerede i morgen begynner jeg på Cross Country (terrengløp)..! 


videoklipp fra NY

Jeg hadde planlagt å klippe sammen en film fra New York, men glemte selvsagt å filme så mye som jeg hadde tenkt. LA GÅ- har klippet kjapt sammen de få snuttene jeg hadde + fra litt dødtid på flyplassen. Flyet mitt fra Philadelphia til Chicago ble nemlig utsatt........ :) og når jeg endelig kom til Chicago var bagasjen min borte. Men morgenen etter sto den på døren vettu, så alt ordnet seg. Det gjør det alltid.

New York - soft landing camp

Okay, jeg har utsatt dette lenge nok. PICTURETIME! På tide å fortelle om my time in New York!Dette er utsikten fra hotellrommet om morgenen. New York city baki der!!!! Første dagen var vi bare på hotellet, ble kjent med de andre studentene og hadde jetlag. OG vi spiste. og vi fikk regning. Jeg glemte kameraet mitt på rommet så mobil fikk duge.. heh.

Ingen av oss forsto noe av det som sto der.

SÅ, dagen etter dro vi til upper manhattan!!!


    Og det var kjærlighet!


Og vi møtte noen hyggelige folk:

Ja, dette er forresten meg, Jenni (Finland), Hyggelig komiker eller noe sånt og Amanda (Sverige)


Han her nedenfor kom fra India og skulle jobbe i NY i 1-3år. Han snakket AKKURAT som han indiske i Big Bang Theory, utrolig artig.. han ga navnet sitt så vi kunne legge han til på FB, men når vi søkte han opp viser det seg at det er veldig vanlig å hete noe som Kjasfgohgorehl gifjgn f i India, så det var umulig å finne ham blant alle de andre.


Så så vi et par famous bygninger:


Empire state buiilding, også min favoritt:

Chrystler building ♥ Looove.

Verdt å nevne at vi seff var i Central Park også:


Og på dette bildet ser du IKKE meg, fordi jeg er lav og bak alle andre. Er du heldig ser du foten min, kanskje.

Oki, så dette var deler av dag EN. Dag to var vi downtown, og kjørte såvidt innom Brooklyn. Vi var også på båttur og så byen og frihetsgudinna fra sjøen.
Chinatown!

Ja.. Dag to tilbrakte vi stort sett i Soho, hvilket vil si shooooopping. Topshop, Victoria's Secret, Forever21 and you name it. Fikk selvølgelig se mange steder fra filmer og tvserier også (mer i upper manhattan det da, men ja)- som friends, gossip girl, sex and the city, seinfeld ooosv!

Hadde det virkelig artig der, og møtte så mange fine folk. Gleder meg til en dag å komme tilbake til NY! Det er så syyykt mye å gjøre og se, og nå har jeg ikke fortalt alt vi gjorde engang. En by som definitivt er verdt å oppleve!

13. august

Folkens! Jeg sitter på soverommet mitt i Lake Zurich, Illinois!! uææ. Det har skjedd så mye og jeg har utsatt å blogge.. saarri. Men for nå, her er rommet mitt! Jeg absloutt elsker det!

 Haha.. mye finere enn rommet mitt hjemme.

Okay, så her er planen: jeg skal lage et innlegg om New York (♥♥) snart.. også skal jeg prøve å få tatt litt bilder rundt huset så dere får se.. ogsåå skal jeg kanskje fortelle litt om hva jeg har gjort på de siste dagene.. for det er mye! Og jeg har en smule jet lag fortsatt.. Lover å prøve å få tid til å fortelle mer!:)
New York

New York is SO much fun!! Elsker det her! Vi har bare en dag igjen her- fredag går til reise til vertsfamiliene. Alt, alt for lite tid, er sykt mye å se og gjøre og alle er så åpne og hyggelige! Dere får kun et bilde fra i dag- tar en evighet å laste opp.. :) får fortelle mer ved senere anledning.


Jeg er skikkelig språkforvirret allerede, forresten! Snakker ålesunder, bokmål, svensk og engelsk omhverandre. Ingen forstår hva jeg sier her, og alle fra Oslo tror tydeligvis at alle som ikke bor i Oslo bor veeldig på landet, haha.. Jaja, STORkoser meg og vet at jeg SKAL tilbake til New York senere, det er så veldig mye å gjøre og se her! Rekker ikke alt! Kommer aldri til å rekke alt.. 

Kunne ønske alle sammen der hjemme kunne være her og dele opplevelsene med meg! Glad i dere, vettu. Hjemlengselen har ikke vist seg, da, og jeg er made of steel og gråt (nesten..) ikke på flyplassen engang! Flink pike(?).


Dette er jo forresten mitt første innlegg fra USA! sicksicksick.. Neste gang dere hører fra meg er jeg vel i Chicago-området!

xoxoxoxoxoxoxoxo

generell oppdatering

Forige fredag dro jeg til den amerikanske ambassaden i Oslo for «intervju». Selve intervjuet tok vel kanskje tre minutter. Derimot brukte jeg ni timer og femhundre kroner på nattbuss ned (uten å få sove..), over hundre kroner på frokost hos seven eleven, omtrent to timer på å finne ambassaden og kollektivet hvor søstra mi bor for å legge fra meg litt ting.. også stilte jeg meg i kø utenfor ambassaden, da. Der ble jeg stående en time. Til slutt fikk jeg endelig komme inn og levere papirene mine og betale!.. så fikk jeg en kølapp, og jeg ble sittende i to timer til.. :-)

 

Når det blinket 61 over skranke nr. 2 gikk jeg frem til intervju.. omtrentlig slik var det: Do you have a host family? Yes. Which state do they live in? They live in Illinois. Have you been in contact with them? Yes. And they seem nice? Yes. Why do you want to become an exchange student? Because I want to learn about the american culture, meet new people, experience new- Okay then! You'll get your passport and visa in about a week. ..Thats it? Yes, you're free to go. Good luck!

 

Jeg takka og bukka og smilte selvfølgelig, men var litt snurt for at jeg satt og venta i to timer bare for det, liksom. Kanskje litt ekstra snurt var jeg, siden jeg hadde ligget krøllet sammen på et ubehagelig bussete hele natten- uten å få sove. Og kanskje enda litt ekstra fordi jeg ikke visste helt hvordan jeg skulle komme meg hjem til Ålesund og at jeg heller ikke var/er kjent i Oslo what so ever, selv om jeg har vært der en del ganger nå (Eier ikke retningssans. Og jeg skal til USA, jeg vet. Skal til og med mellomlande i Philadelphia. Alene. Mhm.. ordner seg). (Oki- helt ærlig, det er ikke så sinnsykt vanskelig å finne frem i Oslo når du først er der, jeg bare legger litt tykt på så dere kan kjenne litt på håpløsheten)

 

Anyway! Etterhvert fant jeg ut at neste buss hjem ikke gikk før klokka elleve om kvelden og at det ikke går tog fra Oslo i sommer. Så jeg endte opp med å ta en buss til et tog til et annet tog til en annen buss som førte meg helt hjem, faktisk. Bortsett fra den lille kilometeren jeg måtte gå, da.

 

Vittig.

Okay, dette kommer til å bli et helt sinnsykt langt innlegg, men la gå. Jeg befinner meg i skrivende stund her:


(har ikke redigert bildene litt engang - SÅ grønt og fint er det her :-) )


Verdens mest fredlige sted. Uten internett og nesten uten mobildekning til og med! Så dette er rene copy/paste fra open office. Det er under en uke til jeg drar nå, og jeg har allerede sagt farvel til min gode venn Victoria:

 som for øyeblikket befinner seg i Russland... 

 

Fjellkompisen min, Kari Anne:


Begge søstrene mine:
min herlige Bestemor:

 


Og en del andre jeg ikke finner bilder av.

 

Det ble også et tårevått farvel med Lars Vaular. Sykt hyggelig fyr.... Tror kanskje alle vennene mine har sett dette bildet fra før.

 

Jeg tror kanskje jeg er mentalt klar til å dra. Fysisk ligger jeg sånn her an:

Jeg har ikke pakket ferdig. Jeg har heller ikke laget pakkeliste. Jeg er ikke ferdig med selbuvottene jeg strikker til vertsfamilien. Jeg er ikke ferdig med «albumen» jeg lager til vertsfamilien. I skrivende stund har jeg 4-5 dager å gjøre dette på. En av de dagene tilbringes her i ingenmansland, en annen av de dagene tilbringes på Raumarock, enda en annen av de dagene tilbringes på avskjedsfesten min, og en annen en igjen tilbringes i bil på vei til Oslo. Hmm. Tror jeg er i USA neste gang vi snakkes.

Anna Regine i Chicago 11/12

18, Ålesund

På HIgh School i Illinois skoleåret 11/12.

bloglovin free counters

Kategorier

Arkiv

hits