Juli 2011

hælja


ja, jeg her er grunnen til at jeg fikk A+ i Photography ;) Haley, Anna og Megan

Freddaaaa: feiret Cassies 18års dag en smule forsinket på buffalo wild wings og deretter swirlcup (iskrem) mmmh

Lørdag: dro til Peoria for å se Megan synge i honors choir for state.. hun er no.1 Alto in tha district. Dro deretter på chillis for middag.. har spist sykt mye junk denne uka. mmmerika.

Søndag: dro til the Y for å løpe de tre darn milesa track coach ba meg om å gjøre. Flink. Sulla hjemme å prøvd å gjøre lekser. eh.. gjort mye catching up med nordmenn og skypa totalt i nesten 5 timer. crazy.
 

Jeg har hatt en kjempefin uke med ny, herlig timeplan og lunsj med alle venna minee. Har dratt ut for lunsj nesten hver dag. opsi. Jeg gjør track så det er K.

25.jan.2012

påanigjen

gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

Da er tracksesongen offisielt i gang. Første trening i dag. PAIN.. Har hatt angst for å trene helt siden jul, haha. Cindi har spurt meg nesten hver gang hun har dratt til YMCA om jeg vil være med, jeg har nærmest løpt opp på rommet og hjemt meg under senga hver gang. Da jeg løpte Cross Country ble formen så bra, men så var det over og jeg gikk over til å løpe kun(!) 1-3 ganger i uken på egen hånd(!) og merket raskt hvordan det ble tungere og tungere for hver gang, jeg løp sjeldnere og sjeldnere og PLUTSELIG er det gått en måned siden sist. Men det ER jo ikke så fristende å løpe ute på vinteren.

Jeg er stolt over meg selv for å i det minste prøve, for jeg skal ærlig innrømme at jeg egentlig ikke har hatt lyst i det heletatt. Vinteren har gjort meg lat, og track er så veldig time consuming med opp til 3 stevner hver uke, hvor vi i XC bare hadde ett. Sesongen er også på hele fire måneder. Fire måneder  med løping hver dag. Ugh.

Etter dagens trening er beina helt shaky, FORTSATT og jeg er sykt spent på hvordan jeg vil føle meg i morgen.. ikke klar for enda en runde, men jeg lover å gi det minst to uker. Mine argumenter for/mot, noe dere kanskje ikke er så veldig interessert i:

+ Jeg får "henge" med noen av mine beste venner hver dag
+ Når det begynner å bli varmere får jeg gratis tæn, siden vi løper ute
+ Jeg kommer tross alt i form, blir gladere har jeg hørt også får jeg finere legger kanskje eller.. eller.

- Jeg føler jeg allerede har opplevd å være en del av et team på high school, og fint var det, men er ikke så gira på commitmenten(øøh. må bruke ordboka omvent nå om dagen). Det var fint i begynnelsen for å bli kjent med folk, men nå har jeg jo venner lzm.(+men om sant skal sies kjente jeg et lite(LITE) stikk av glede for å være tilbake i et team i dag)
- TID. Åh det tar så mye tid, vil ikke at track skal stå i veien for alt det andre jeg vil oppleve. Gjenstår å se nøyaktig hvor mye tid det tar, da.
- Jeg var sikker på jeg hadde mer - enn +
- For jeg har jo egentlig ikke lyst.
- Kan jo putte på at coach ikke er like kul som forrige coach, mr. Silverman(Man of Silver, SØLVMANNEN, savner deg) 
- Han er faktisk ikke kul i det heletatt.
+ Men i dag fikk vi godteri så kanskje han er ok likevel.
- Hvorfor trene når man kan sove i stede. Sant? SANT? 
- XC er mye mer chill, mens track er speed speed speed, og jeg ER IKKE RASK. 

Hvem er bleikest?..........awww yeah. Denne har nok prydet bloggen mang en gang.


Jeg gir det noen uker.
Så for so long er det tilbake til å kun prate med nordmenn i helga, siden dere sover når jeg er hjemme og jeg nå begynner å legge meg før dere står opp (for dere som er online om mårran) BUUHU. Men det får gå greit, jeg må nyte mine siste måneder her. (selv om track+nyte= no solution)

ÆÆ

Æ

Det er så kort tid igjen..

en liten samling historier basert på kulturforskjeller

    Ukronologisk rekkefølge!

    1:

En dag jeg og Megan spiste middag kort tid etter jeg flyttet inn hos dem har hun bare lett fram gafler til måltidet.

Jeg: Uhm.. are you cutting that with your fork
Megan: Yes? What else should I use? A spoon? Hahahaha!
Jeg: How about a knife..? 
Megan: Oh.. 

Kniv er fremmedord for amerikanere. Med mindre du snakker våpen, selvsagt. En jeg kjenner bærer kniv i lomma hele tiden for beskyttelse, og han er helt sikkert ikke alene om det...
 

    2:

Jeg: Hey, did you hear about that guy who got beat up in Chicago? (http://www.youtube.com/watch?v=5HZQ7l2xYqA&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fresults%3Fsearch_query%3Dhelpless+asian+man+attacked+and+jumped+by+7+others+behind+school&oq=helpless+as&aq=f&aqi=g-z2g2&aql&gs_sm=s&gs_upl=19871l22560l0l28469l11l11l0l3l3l0l193l1015l4.4l8l0)

Megan(sarkastisk): Woow, somebody got beat up in Chicago, are you kidding me right now? 

Chicago er da gangztah city, nuff said.

Et bilde jeg tok i desember en gang jeg var der......

    3:

Jeg var i bursdagsselskap til ei som ble 19, og rundt 10.30 pm begynte folk å dra hjem.

Jeg: ..Why is everybody leaving, isn't it now the party starts?

I Illinois har alle under 18 en felles curfew klokka 11. Altså er du nødt å være hjemme etter klokka 11.. Det er ikke så veldig strengt, og de bruker det mer som en tilleggsting hvis du blir tatt for å kjøre for fort eller lignende. Foreldre er verre på det, og mange av vennene mine som er 18+ følger fortsatt foreldrenes curfew... hehe. Vertsforeldrene mine er ikke streng på det, heldigvis!

 

    4:

Jeg skulle lage taco the norwgian way og lagde handleliste... glemte selvsagt at paprika heter pepper på engelsk. Vmor kom hjem med en sånn her:

Det har skjedd ganske ofte at jeg bare tar et norsk ord og gjør det engelsk, uten at jeg helt legger merke til det selv. Moro.

    5:

Første time første skoledag: Alle reiser seg, vender seg mot det amerikanske flagget (som henger i absolutt alle klasserom) med hånda på hjertet og sier the pledge of allegiance i kor: "I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under Godindivisible, with liberty and justice for all." (Jepp, copy/paste. What u gonna do SOPA? Etter et halvt år kan jeg den enda ikke helt utenatt..)

Jeg var egentlig forberedt på at dette skulle skje, men det var likevel veldig merkelig og ikke minst awkward da det først skjedde. Som sagt er det gått et halvt år og jeg vet enda ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg når de gjør pledge. Si den skal jeg iallefall ikke! For en eller annen grunn synes jeg det er litt skummelt når mange mennesker sier det samme på en gang. For meg blir det veldig.. hjernedødt, brainwashed? Ingen tenker jo faktisk over hva de egentlig sier lenger, og da mister jo det hele mening.

http://bobcesca.com

 

Det var alt jeg kom på sånn i farten! Jeg har helt ærlig ikke merket så ufattelig store kulturforskjeller, muligens fordi jeg var mentalt forberedt på at det ville være annerledes, men også siden både Norge og USA jo er moderne og ganske "up to date"(smør på flesk, much?). Iallefall her i nordstatene! Vi hører jo så mye om USA hele tiden, så man vet jo litt hva man går til. Det jeg likevel merker ganske stor forksjell på er politikken (hvordan det hele fungerer (ikke at jeg skjønner så ufattelig mye, men prøver i det minste) og meningene til folk/hvordan de tenker), religion (stort sett alle er religiøse og går i kirken minst én gang i uken. I Norge føler jeg at religion er en mye mer privat ting.) og ikke minst hvor mye mer fritt norske ungdommer har det.. og hvor mye bedre vi kler oss! Haha. Da Megan og jeg så gjennom årboka jeg fikk i julekalenderen min fra Norge, sa hun at blant annet at alle så hipster ut og "they're all so pretty..!". Hun reagerte også sterkt på at de tillot noen gutter å stille opp med bar overkropp på klassebilde.. hehe.. That's Norway for you, i guess!

Til slutt kan jeg vel avslutte med et bilde fra pugge-til-finals-photoshooten min:

 Fikk forresten 80% i matte, noe som utgjorde at jeg for semesteret har 79.60%.. 0.40% unna en B det, gitt.......

moddi - togsang

http://www.youtube.com/watch?v=gRsbThVOmnI

elsker elsker elsker moddi. hør!

finalsHar finals denne uka!!!!! Eeek. Det verste er over, heldigvis. Kunsthistorie.. det gikk rett vest! Eller øst. Alt etter hva som er verst. Jeg har heldigvis bare tre finals ettersom seniors slipper å ta final i avsluttende fag de har A i. BOOYAH. Gleder meg til nytt semester.

Dette hører jeg på imens jeg pugger preposisjoner, konjuktiv, gloser og alt jeg ikke har peiling på i tysk.

16.jan.2012

På lørdag var jeg hos Caroline og vi skulle ha en lite foto session sammen, men jeg fikk absolutt ikke lov å ta bilde av henne.Så sånn var det.

Caroline bor så fint til, og jeg tror jeg skal flytte inn i huset hennes når jeg blir stor. Det er akkurat sånn jeg vil ha det! Høyt tak med store vindu fra taket og ned og med masse fine trær rett utenfor. De hadde også et eget rom med både maleutstyr og kamerautstyr og vindu over heeele, som et drivhus, bare ikke på taket. uhm... det var vertfall skikkelig, skikkelig fint.

Ellers falt jeg gjennom isen når vi var ute å tok bilder, så vi dro inn for å drikke hot chocolate og snike på nordmenn på facebook.

booyah


Mine bilder on top, Arbus on bottom.

"These are really fantastic. Excellent work, you've captured the feel of the Arbus pictures perfectly." A+

JIPPI.

nyttårsforsetter og ny timeplan

Haha, fant nyttårsforsettene mine fra i fjor gitt! De med firkant rundt vil jeg si jeg har oppnådd, de uten er så som så og de jeg har strykt over... ja. ehm..

Det er litt teit med nyttårsforsetter, men jeg synes det er viktig å sett seg mål. Er bare dumt det bare blir sånn en gang i året med meg.. Hadde ikke engang tenkt å lage nyttårsforsetter for i år, men ser hvor artig det er å se tilbake på, så da..


I dag var jeg hos rådgiver og endra timeplanen min! Den ser sånn her ut:

1. Art history

2. English IV Contemp. Literature CP

3. Introduction to drafting

4. Weight Training II

5. Senior Open

6. Algebra II

7. Lunch

8. Drawing I

9. German IV Honors

 

Er passe excited! Fikk droppa ut av world history klassen min som jeg hadde med freshmans. LYKKE. + Har lunch med mange av vennene mine nå! Dette halvåret har lunchen vært bare kjedelig. Så bytta jeg ut  Digital Photo Studio (noe jeg ikke er super happy over) med Introduction to drafting som er kjempelurt av meg viss jeg virkelig vil inn i industridesigner-bransjen. Kanskje får jeg mersmak, kanskje finner jeg ut at det ikke er noe for meg, blir spennende å se :-) Er iallefall kjempefornøyd med timeplanen min nå, og gleder meg til nytt semester.

Ting jeg har lært mens jeg har vært her borte.

En svær sånn her tannkrem varer et halvt år:

Man kan ikke please alle. 
Jeg har lært å bli hakket mer egosentrisk og prøver å fokusere på at også jeg skal ha det bra.

Det tar et halvt år før jeg får helt ny tånegl. 
Jada, æsj. Men det er helt sant. Tok pedikyr litt etter jeg kom hit, og gadd aldri ta det av på tærne (Jada, æsj. Ikke var det fint heller. Så det er jo ikke sånn at jeg bor i Florida og flasher tærne mine hver dag heller, daaa.). - Men NÅ er det endelig borte!

Beklager hvis noen brekte seg der.

Man må selv sørge for at noe skal skje om man ønsker det.
Det hjelper ikke å se på klokka å vente på at noen skal ta kontakt, noe du misliker med deg selv skal forandre seg, osv. Jeg har en tendens når jeg møter nye folk til å støtte meg på de "trygge", "kjedelige" og snille menneskene, mens jeg ser over på de andre menneskene som er morsomme og finner på gøye ting. Jeg tenker som regel at de er for morsomme for meg, at jeg ville ikke hatt noe å komme med i en sånn gjeng. I høst slo jeg meg i hodet og sa at jeg er her for å step out of my comfort zone, og for å ha det GØY. Nå har jeg et herlig sett med artige venner som jeg må si det skal bli vanskelig å dra i fra.. Jeg er ikke kurert enda, da. Det hender ganske ofte at jeg må gi meg selv et lite dytt (og det hender ofte at jeg lar være å gi meg selv det dyttet..), men etterpå føles det så godt å se at det var jo ikke så farlig likevel. Dere skjønner, egentlig er jeg langt fra utadvent og heller ganske sjenert og "innesperret" om man i det hele tatt kan si det sånn. Det hjelper ikke at jeg må prate engelsk, et fag jeg var på nippet til å få treer i i fjor. Ikke akkurat den "utmerkede" utvekslingsstudent, men jeg vokser så mye! Det er jo ikke sånn jeg har lyst til å være, så da prøver jeg å gjøre noe med saken. Om jeg klarer det kan vel alle klare det?

"The day you stop learning is the day you stop living"

Mer har jeg ikke lært. Peace out.

Ok, det var en tull, men innlegget slutter altså her.

fotoprosjektinspo skulle liksom være Diane Arbus, men det ække så lett.

rudolf


Ut i hagen for noen dager siden.

last night

Tok jeg bare to bilder..
Anna & Anna. Kule partysmykker.
Dana :)

... Men hadde en fortreffelig aften! 

I dag har vi hatt familie-nyttårsselskap her hjemme, med siste rest av pakkeåpning. Jeg fikk pakker igjen!!! Ååh, synes det er så fint av dem å huske på meg også! Også er det koslig å høre "You're so sweet. You fit right in here!". Blir varm om hjertet! 

Godt nytt år, alle! Nå er vi halvveis..

Anna Regine i Chicago 11/12

18, Ålesund

På HIgh School i Illinois skoleåret 11/12.

bloglovin free counters

Kategorier

Arkiv

hits