svar 2

 

Hvordan vil du beskrive det amerikanske miljøet?

USA er sinnsykt stort, hver stat er jo omtrent som et eget land, så man kan ikke gå ut ifra at miljøet her er det samme over alt.. Men som vi alle har hørt, så er det jo veldig overfladisk. Jeg husker godt i begynnelsen når alle sa «Hey, how are you?» og «Sup?» hver gang jeg møtte dem og jeg ble bare veldig klein og visste ikke om jeg skulle gå i detalj eller hva jeg skulle gjøre. Man svarer helst bare «good, how are you?» eller «Hi!» selv om du skulle hatt den værste dagen i ditt liv. I begynnelsen føltes det veldig feil for meg, for ting var jo ikke alltid «good», men nå sier jeg det hele tiden uten å gi det en tanke.

Et annet rykte high school har på seg er alle «klikkene». Helt ærlig synes jeg ikke det er så ille på min skole.. Klart ? choir kids henger med choir kids, band med band, art med art og alle sportbarna henger med folk i sin sport, men man har også venner utenom det og det er ikke sånn at man ikke prater med folk som er «utenfor» klikken. Synes ikke det er verre her enn i Norge.


Ellers vil jeg si at mange amerikanere er veldig hard working, og hele tiden jobber for å bli bedre. De er også obsessed med quotes. På skolen er det inspirerende quotes over alt, og om jeg går inn på facebook har de fleste en laaang liste med qoutes inne på info'en. Jeg liker det. Eksempel:

"Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, is true strength."«you can't get much done in life if you can only work on the days when you feel good.»


«A winner makes a commitment to a goal, a loser makes a promise.»


«Life begins at the end of your comfort zone.» (liker denne!)


«When you're commited to something, you accept no excuses, only results»


Hva var forventningene dine før du reiste til Amerika? Møtte du det du hadde forventet?

Før jeg dro prøvde jeg å ikke forvente noe som helst, og i værste fall forberede meg på det værste. Prøvde å være veldig realistisk til både hvordan familien ville være og hvordan prosessen med å få venner ville være. Jeg prøvde å forberede meg på å jobbe hardt for at ting skulle bli bra. Ved å tenke sånn har jeg iallefall ikke blitt skuffet og heller veldig positivt overrasket! Det hele har gått over all forventing iallefall!

Kunne du tenke deg å flytte til USA?
Jeg kunne tenke meg å komme tilbake å bo her over en lengre periode (collegeeee...?), men jeg vil nok ikke settle down her....... men man skal aldri si aldri. Om de får ordnet opp i kaoset sitt, så kanskje.


Spiser du mer junk food?
Da jeg bodde hos forrige familien ? ja. Hehe. Så flyttet jeg hit, og det ble veldig lite, men den siste måneden... oh boy.Har hygienen din forbedret seg?

DUSJER HVER DAG OK.

Er du fortsatt like glad i katter?
Ja!!! Liker katter til og med mer nå, spesielt etter å ha bodd med hele tre svære hunder de siste par ukene.. vi passer grandmas hund for en måned mens hun er i Australia. Jelly. De er veldig glad i å alle tre henge på kjøkkenet mens jeg er der.. klarer ikke gå noen steder fordi de er i veien. Kan vel også nevne at jeg utrolig nok har blitt litt mer glad i hunder enn jeg var før. Litt.Har du funnet en kavaler?

Uffa meg. Næ, ingen spesiell spesiell. 

En måned med BARE sjokolade eller aldri sjokolade igjen?
Jeez! Tough one. Siden huden min ikke blir så fin om jeg spiser sjokolade hver dag må jeg vel si aldri sjokolade igjen...! Siden jeg heller vil være pen, ok.


Ser du annerledes på ting etter du kom til Amerika?
Jeg får jo sett mye fra et helt nytt perpsektiv, så jeg må nok si ja. Likevel finner jeg det vanskelig å peke ut noe spesifikt akkurat nå, og jeg tror jeg vil merke mer av dette når jeg kommer hjem.


KAN DU VIDEOBLOGGE??????
Videoblogger jo hele tiden!!!!!! Kommer kanskje video fra Florida en eller annen gang.


KAN DU LAGE SMINKEVIDEO?????

seff.

Hvilke studier tenker du på etter vgs? Skal du ta studiene i utlandet eller i Norge?
VET IKKE. Åååå stress.


Har du samme Facebook-avhengigheten i USA som i Norge?
SNAKKER om..? Vel, ja.. Jeg har mye mer å ta meg til her, men må liksom sjekke hver dag læll.


Hva skal du gjøre på 18-årsdagen din i Amerika?!

Jeg vet ikke enda! Eeek. Det er jo St. Patricks weekend.. hm. Må vel begynne å planlegge. Hater å planlegge. 


Om du hadde møtt Gud og fikk lov å spør ham ETT spørsmål, hva ville du ha spurt om??

«Kan du please lage videoblogg?»


 

Kvitt eller dobbelt?

Dobbelt.

Stein, saks eller papir?
Papir.


Mynt eller krone?

Krone.


 

Hva var det som fikk deg til å dra påutveksling?

Jeg liker å reise, ville oppleve noe nytt, utvikle meg, få et slag i trynet. Hjemme var jo ting nesten litt for godt til å være sant, så ville oppleve the real world. I ettertid ser jeg at USA kanskje ikke er stedet for "the real world", men jeg får i det minste oppleve the real USA! Så fant jeg ut at ting er jo for godt til å være sant her også. Nord Korea next.


Hvilke klasser liker du best dette semesteret?
Intro to drafting, drawing... og tysk...? Elsker tysklæreren min, haha. Han er så flink og engasjert i det han gjør. Men hater tysk også da, for jeg ække no' flink. Liker faktisk nesten alle klassene mine dette semesteret! Sååå fornøyd med timeplanen min og å ha 5th og 7th open med mine vennur.


Beskriv et utvekslingsår med tre ord.

Utfordrende, lærerikt og GØY.

Hvordan tror du track kommer til å bli for en som har like bra kondis som et 90 år gammelt halvdødt dovendyr...? meheheh

Tror du kommer til å hate og elske det samtidig :) Om teamet er bra (personlighetsvis) blir det en fet opplevelse! Etter en måned tror jeg vertfall du vil like det veldig.

Hva er ditt favorittgodteri i USA?

Uh. Reese's peanut butter cups? Vet ikke helt, har ikke testa ut så mye fordi det meste smaker.. dritt. Kom gjerne med en anbefaling om noe jeg må smake!
Lika du dej der?

Stortrives! Gleder meg også til å komme hjem, men teller ikke dagene for å si det sånn. Jeg har det veldig, veldig fint.

Lika du maten der nede og ka e vanlig for dem å spisse til middag?

Jeg var ikke storfan av maten i begynnelsen, men nå er den veldig god. Vet ikke om jeg rett og slett har blitt vandt med den eller om maten smaker bedre hos denne familien.... Kjøttet her borte er generelt verre enn i Norge, da. Spise stortsett det samme som i Norge, bare ikke kjøttkaker, potetball, grøøøt og alle andre skikkelig norske ting. Også har det jo likevel en annen smak til seg. Spiser mye sånn hodge podge som Cindi sier, ellers.. en del pasta.. og sånn.

E folk hyggelige på skolen?

Jada :-) Ikke noe bitching som jeg har lagt merke til, og heller ingen fights eller noe. Nesten for lite drama synes jeg!

Ka du gjør på fritida di der nede?

Ukedagene går til to timer Track hver dag og lekser. I helgene henger vi ofte i noens hus, drar på kino eller.. noe. Jeg drar noen ganger downtown og besøker ustudentene der.


Hva har vært høydepunkytet i året ditt? so far:):) hhe

Vanskelig å velge! Florida var jo ganske herlig, kan man si. Jeg likte julen her borte veldig godt, faktisk. Og da jeg kom på 11. plass i XC, haha.. Første fotballkampen, da vi fant ut at vi skulle til State i xc, homecoming-uka og fotballkampen, Nyttårsaften, Bon Iver-konsert og bilturen ned dit. Jeg har ikke så mange spesifikke eventer jeg kan komme på, det er så mye gøy som har skjedd, men bare alle herlige menneskene jeg har fått blitt kjent med og alt jeg har lært! Ååh :)


Hva er det du gjør innenfor track?
Jeg er distance runner, så... 1 mile/2 mile. Tror ikke jeg egner meg til noe annet, haha.


what about en amerikansk FLAMME?

Haha........ nei....Kan du lage en film der du viser hele huset du bor i? :D

Kan prøve på det..:) men lover ikkee


Tror jeg har skjønt det, men hva mener folk med hipster? 

Om det er enn generell definisjon du er ute etter er vel google bedre, men om du mener hva amerikanerene her mener når de sier det såå kan jeg svare. Vennene mine sier ofte til hverandre at "you look so hipster today!" og det betyr bare at man har kledd seg veldig fint og mer.. europeisk enn amerikansk, i guess haha

 2 kommentarer

Serine

25.02.2012 kl.23:28

hehe, digga at du ville spurt gud om «Kan du please lage videoblogg?» :D

glah

26.02.2012 kl.14:49

hahah! "Nord Korea next"

Skriv en ny kommentar

Anna Regine i Chicago 11/12

18, Ålesund

På HIgh School i Illinois skoleåret 11/12.

bloglovin free counters

Kategorier

Arkiv

hits